Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.7008
1 januari 1958

Nieuwjaar

Wie zich slechts in het volle geloof aan Mijn liefde, wijsheid en macht overgeeft, die zal Ik ook leiden op zijn aardse levensweg, en hij zal niet hoeven te vrezen om het doel te bereiken. Maar de wegen, die jullie mensen desondanks moeten gaan,  zijn van tijd tot tijd ook vermoeiend, omdat in korte tijd het doel bereikt moet worden. Begrijp het, de komende tijd brengt jullie mensen nog grote moeilijkheden, want steile hoogten moeten worden beklommen om de weg te verkorten, daar jullie alleen nog maar een korte tijd rest voor jullie pelgrimsweg naar boven. Maar ook deze moeilijkheden en hindernissen mogen jullie niet verontrusten, want als jullie Mij als begeleider hebben, zal het jullie nooit aan kracht ontbreken. Want Ik steun en leid jullie, Ik draag jullie over onoverwinnelijk schijnende hindernissen heen, zodra jullie je maar vol vertrouwen in Mijn sterke Vaderarmen vlijen en volledig weerloos door Mij laten optillen.

En zo wil Ik jullie steeds Mijn kracht en genade beloven, welke lotgevallen zich ook aan jullie mogen voordoen. Uit eigen kracht zullen jullie tegen de uitdagingen van de komende tijd niet opgewassen zijn, want deze zullen te groot zijn en zonder Mijn hulp niet te overwinnen. Maar met Mij verenigd zullen jullie in alles slagen en geen nederlaag hoeven te vrezen. En daarom zullen jullie je altijd alleen aan Mij moeten houden, jullie mogen Mij nooit van jullie weg laten gaan, jullie zullen in gedachten steeds met Mij verbonden moeten zijn, dat wil zeggen ″bidden zonder ophouden″, en jullie zullen door liefdeswerken Mijn voortdurende tegenwoordigheid in jullie moeten toelaten. En dat wat jullie medemensen als een bijna ondraaglijke last ervaren, zal allemaal gemakkelijk voor jullie zijn. Met Mij zijn jullie sterk, zonder Mij echter even zwak als jullie medemensen, voor wie Ik nog ver ben omdat zij niet aan Mij geloven en daarom geen verbintenis aangaan met Mij.

Het is de tijd van het einde, die nog veel zal brengen wat jullie als tekens van het einde zullen herkennen. En die tijd zal ook niet voorbijgaan aan jullie, die in het geloof staan. Maar jullie moeten uit jullie geloof ook de kracht putten, die jullie bekwaam maakt alles te verstaan en te verdragen wat Ik over de mensheid zal laten komen als laatste redmiddel. Jullie moeten je des te vaster aansluiten bij Mij, hoe groter de nood is in en rondom jullie. Want ook jullie zullen in nood komen omwille van geloofsbeproeving, maar jullie zullen geen verre wegen nodig hebben om bij Mij te komen. Een innige gedachte aan Mij brengt jullie al verlichting, en jullie geloofskracht verbant de nood. En omdat jullie allemaal nog zwak zijn, zo smeek Mij tevoren al om kracht, om verlichting van de geest, opdat jullie in uren van nood juist denken en handelen.

Elke smeekbede in de geest dringt door tot in Mijn oor en Ik laat ze niet onverhoord. Wat zulke smeekbeden bewijzen Mij, dat jullie de Mijne willen zijn, Ik verhoor ze graag. Maar verlies niet de band met Mij, word niet lui of onverschillig, want dan zou Ik zeer pijnlijke middelen moeten gebruiken, zodat jullie je weer naar Mij toekeren, en daarvoor wil Ik jullie behoeden. Mijn liefde geldt voor jullie allemaal, ook voor jullie die nog ver van Mij staan, en wat jullie ook in de komende tijd zal overkomen, enkel Mijn liefde is daarvoor de drijfveer. Maar jullie hoeven je maar bij Mij aan te sluiten, dan zullen jullie vaak wonderbaarlijk bewaard blijven, terwijl jullie medemensen gevoelig getroffen worden. De tekens echter die op het einde wijzen zullen zich vermeerderen en uitzonderlijke zaken zullen zich nog voordoen, doch die nauwe band met Mij verzekert jullie mensen steeds van Mijn beschutting en Mijn bijstand. En jullie kunnen daarom onbezorgd de toekomst tegemoet treden, want een liefdevolle Vader waakt over jullie, als jullie in Hem jullie Vader zien en in elke nood naar Hem vluchten.

Amen