Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.7007
31 december 1957

Oudjaar

De tijd gaat voorbij, de ene dag na de andere laten jullie mensen voorbijgaan en jullie zorgen altijd slechts voor jullie aardse welbevinden. En de tijd is ontegensprekelijk verloren voor jullie zielen, jullie kunnen nooit het verzuimde inhalen. De kostbare tijd op aarde is onbenut gebleven, wanneer jullie tot nu toe geen geestelijke doelen nastreefden. Maar er is jullie nog een kort uitstel gegund en jullie kunnen in deze korte tijd nog veel bereiken. Jullie kunnen jullie zielen nog uit de diepste duisternis bevrijden, jullie kunnen ze op aarde nog een licht toedragen en jullie kunnen met een lichtglans het rijk hierna binnengaan als de laatste dag gekomen is. Het is nog niet te laat voor jullie.

En daarom richt Ik steeds weer vermaningen en waarschuwingen tot jullie mensen om niet meer gewetenloos de dag te beleven, maar jullie eenmaal ernstig af te vragen, met welke reden jullie op aarde wandelen, welk doel jullie bestaan op aarde heeft en of jullie in overeenstemming met dit doel leven op deze aarde. Er behoort maar een uur van ernstige bezinning toe. Een uur waarin jullie de Macht herdenken, die jullie geschapen heeft en jullie je aan deze macht dankbaar toevertrouwen, opdat zij jullie de rest van jullie leven zal mogen leiden, zodat jullie het juiste doel zullen bereiken. En jullie mogen geloven, Ik zal op elk in gedachten gesproken woord acht slaan, Ik zal jullie aan de hand nemen en jullie leiden, want Ik wil dat jullie de eindstreep behalen, opdat jullie leven op aarde niet tevergeefs geleefd zou zijn. En Ik schep ook voor iedere mens de gelegenheid, eens zulke uren van bezinning te kunnen hebben.

Er zullen zich aan iedere mens lotsbepalende tijden voordoen, waar ook de grootste wereldse mens tot zulke vragen gedreven wordt. Maar iedere mens moet dan zelf zijn situatie benutten op de juiste wijze. Altijd weer zal Mijn hand hem aanraken. Wordt zij echter afgewezen, dan is hij hopeloos aan het verderf prijsgegeven, omdat Ik op zijn wil acht sla, die hij voor zichzelf bepaalt. Doch steeds vaker zal Ik de mensen aanspreken en op meest verschillende wijze, om slechts dat ene te bereiken, dat hij bedachtzaam wordt, omdat dan ook van de kant van de lichtwereld mentaal op hem kan worden ingewerkt, wat anders onmogelijk is.

En omdat de tijd voor het einde steeds minder wordt, moeten Mijn duidelijke waarschuwingen ook toenemen, en jullie mensen zullen daarom nog veel moeten beleven en meebeleven in jullie leefomgeving. Jullie zullen nog veel horen en zien, wat alleen met het oog op de het nabije einde gebeurt en alleen zo kan worden verklaard, dat het de laatste middelen zijn die Ik gebruik om nog voor het einde de mensen tot bezinning te brengen. Zolang op het zielenleven geen acht geslagen wordt, zolang alleen aan de wensen van het lichaam aandacht besteed wordt, zolang in de mensen geen geestelijke gedachten ontwaken en naar omgekeken wordt, zolang bevindt zich de mens in het grootste gevaar, dat de afgrond hem weer opneemt, omdat iedere dag de laatste kan zijn, en de ziel in de diepste duisternis het lichaam weer verlaat.

Slechts een klein licht zou Ik graag in jullie ontsteken, om slechts te verhoeden, dat jullie volledig zonder licht de aarde verlaten, wat gelijk is aan de geestelijke dood, de verbanning in de nieuwe scheppingen van de aarde. Verweer jullie niet, wanneer jullie een lichtje wordt geschonken, laat zijn stralen in jullie harten vallen en eis dat het lichter wordt in jullie. Denk aan het eigenlijke doel van jullie leven op aarde en zoek dit niet in het lichamelijke welbevinden, in een werelds succesvol leven op aarde. Er is jullie nog een korte genadetijd geschonken, benut deze, dan kunnen jullie nog veel bereiken. Jullie kunnen je aan Mijn leiding overgeven, en als jullie het echt menen, met jullie God en Schepper in verbinding te treden, zal Ik jullie vastpakken en niet meer van Mij laten weggaan. Maar deze ernstige wil moeten jullie aangrijpen in uren van innerlijke inkeer. En als lijden en ziekte jullie ten deel vallen, denk er dan aan, dat deze slechts Mijn middelen zijn om jullie tot innerlijke inkeer te laten komen. En alles zal jullie tot zegen zijn, als jullie daardoor Mij vinden en jullie je aan Mij toevertrouwen. Dan kan ook de slechts korte tijd jullie een lichtrijkdom brengen en hoeven jullie niet het uur van de dood of het einde te vrezen.

Amen