Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.7003
26 december 1957

Gods toestroom van kracht vereist overgave

Eenieder van jullie zal zich aan Mij moeten overgeven, als hij van Mij kracht betrekken wil. En de graad van zijn overgave bepaalt nu ook de mate van kracht, die hem toestroomt. Jullie oorspronkelijke verhouding tot Mij verzekerde jullie van een voortdurend overstromen van de kracht uit Mij. Jullie waren zo innig met Mij verbonden door de liefde, die jullie gehele wezen vervulde, dat ook Mijn liefde voortdurend jullie doorstraalde, zodat zij jullie ook met kracht en licht vervulde en jullie daarom onmeetbaar zalig waren. Er is van Mij uit nog niets veranderd, dat wil zeggen, Ik ben net zo bereid, jullie met Mijn liefde te doorstralen, zoals toen.

Doch jullie veranderden jullie wezen en werden onbekwaam om Mijn liefde op te vangen. Of ook, jullie boden Mij weerstand en daarom ging ook de werking van Mijn liefdeskracht teloor. Geven jullie de weerstand nu op, zo zal ook weer Mijn liefde werkzaam worden. En de weerstand opgeven, wil zeggen, dat jullie je opnieuw in liefde aan Mij overgeven, zoals het was in het begin. Jullie overgave aan Mij bestaat uit volledige onderwerping aan Mijn wil. Jullie zijn met een vrije wil geschapen, die jullie ooit liet vallen en die jullie nu ook opnieuw de weg tot Mij moet laten nemen.

Deze vrije wil bepaalt nu jullie denken, willen en handelen. En jullie voelen je door jullie vrije wil als zelfstandige schepsels, die over zichzelf beslissen, die hun aardse leven vorm kunnen geven naar eigen maatstaven en die zich daarom ook dikwijls sterk genoeg voelen, hun aardse leven aan te kunnen. Maar jullie moeten erkennen, dat jullie niets vermogen uit eigen kracht. Jullie moeten weten, dat de kracht eerst door Mij in de vorm van levenskracht geschonken werd, en jullie moeten verder weten, dat jullie zelf deze levenskracht ook verkeerd zullen kunnen gebruiken. Maar dat Een ze voor jullie ook onbegrensd vermeerderen kan, wanneer al jullie willen en denken op deze Ene gericht is, wanneer jullie je aan Mij overgeven zoals jullie zijn, en jullie je geheel en al aan Mijn leiding toevertrouwen. Als jullie Mij voor jullie laten willen en denken.

Schijnbaar is dit een teken van onverschilligheid tegenover jullie wereldse leven, die ook door jullie medemensen als onverschillig tegenover jullie wereldse plichten uitgelegd kan worden. Maar Ik verzeker jullie, dat Ik waarlijk ook deze wereldse plichten dan voor jullie laat vervullen door Mijn engelen. Door de lichtwezens, zodat alles zijn geregelde gang zal gaan, als deze innige overgave aan Mij voorafgegaan is. Welke Mij ook het recht geeft, jullie en jullie wereldse aangelegenheden aan hen over te geven, van wie de liefde voor jullie thans werkzaam wordt, omdat het Mijn wil is. Niets zal jullie moeten belasten, wanneer jullie de juiste verhouding als kind tegenover Mij hersteld hebben, de verhouding tegenover Mij in welke jullie ooit stonden.

En hoe dit nu allemaal op jullie afkomt, het mag jullie niet ontmoedigen, maar jullie moeten het vol vertrouwen maar aan Mij overgeven. Want het geringste verzet is alweer het naar buiten treden van de eigen wil, die jullie toch onvoorwaardelijk ondergeschikt moeten maken aan Mij. De overgave aan Mij vindt plaats, wanneer jullie je geheel kunnen losmaken van alle eigen wensen en begeerten. Als jullie gedachten enkel naar Mij uitgaan, naar jullie geestelijke voleinding en jullie dienen aan Mij en Mijn rijk. Zolang jullie echter nog eigen doelen nastreven, zolang jullie nog vervuld zijn van wereldse wensen of jullie op eigen wijze jullie leven willen bepalen, zolang gaat jullie wil nog zijn eigen weg. Hij heeft zich nog niet geheel en al aan Mijn wil onderworpen, daarom kan Ik ook niet Mijn kracht voluit in hem laten binnenstromen.

En hij zal het gebrek aan kracht nu ook ondervinden in de afname van zijn levenskracht, omdat Ik hem anders niet volledig voor Mij win gedurende de korte tijd van leven op de aarde. En zo kunnen jullie mensen zelf beoordelen, welke graad van rijpheid jullie al bereikt hebben. Of jullie je krachteloos voelen of volledig van Mijn kracht vervuld zijn. Dat laatste zullen jullie pas verstaan, als jullie deze toestroom van Mijn kracht eens beleefd hebben, als jullie Mijn nabijheid eenmaal zo ervaren hebben, dat elke soort van zwakte van jullie afvalt, en jullie je als herboren voelen. Dan pas verstaan jullie wat Ik bedoel met overgave aan Mij en dan zullen jullie Mij eeuwig loven en prijzen en Mij danken dat jullie lijfelijk Mijn liefde mogen ervaren, welke zich echter nog moet inhouden, zolang de volledige overgave aan Mij nog niet heeft plaatsgevonden.

Amen