Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0760
27 januari 1939

Voortleiden van goddelijke kracht - Elektronen

En daarom zal het aan jullie mensen overgelaten blijven om het scheppingswerk te beschouwen als vermenigvuldigingswerktuig voor de uitstraling van goddelijke kracht. In het plan van de schepping kan deze slechts langs de weg van eindeloos veel kleine levende wezens in het heelal uitgezonden worden, opdat de mens in de hoogste mate aan deze kracht deelachtig wordt en als gezuiverd wezen, zelf kracht uit God, zich weer met de Oerkracht verenigt.

Als jullie mensen aan deze eindeloos lange weg denken en jullie jezelf als eindstation beschouwen, dan moet het voor jullie ook begrijpelijk zijn, dat jullie streven nu alleen nog maar het laatste doel moet gelden. Want jullie bergen talloze wonderen van de goddelijke schepping in je, die allemaal, door de goddelijke kracht doorstroomd, in de ziel van de mensen de aaneensluiting gevonden hebben. En jullie zullen begrijpen wat nu op het spel staat wanneer het laatste opnamevat van alle kracht uit God gewetenloos vernietigd wordt en alle reeds beschikbare kracht aan de vermeerdering van de materie bijdraagt, die toch opgelost en volledig in het geestelijke veranderd moet worden. Want dit is het geval als de kracht van God niet voor de geestelijke voltooiing benut wordt, maar slechts alleen voor puur wereldse dingen verbruikt wordt.

Jullie dragen werkelijk deze uit God stromende kracht in grote overvloed in je en jullie weten niet welke vaardigheden jullie hierdoor eigen zijn, wanneer jullie deze kracht op de juiste manier zouden willen gebruiken. Hoe jullie kunnen binnendringen in de wonderen van de goddelijke schepping en jullie geestelijk oog kan zien wat anders niet zichtbaar voor jullie is. Hoe jullie je altijd maar van de liefde, wijsheid en almacht van God zouden kunnen overtuigen, wanneer het jullie ernstige wil zou zijn om reeds hier op aarde de voor jullie mogelijke volmaaktheid te bereiken.

Hoe meer jullie geestelijk leren schouwen, des te minder merken jullie van de aardse last. En zodra de geest van God in jullie levend wordt, zijn jullie meester over alle materie. Maar om hem tot leven te wekken, moeten jullie zinnen er alleen op gericht zijn het aardse leven alleen voor jullie geestelijk welzijn te benutten. Jullie moeten in de innigste verbondenheid met de goddelijke Schepper blijven en jullie altijd alleen aan Zijn welwillende vaderhand toevertrouwen. Elke stap zal dan een stap naar de voltooiing zijn. Want God ziet slechts de wil van het mensenkind.

Is deze wil naar Hem toegekeerd, dan grijpt Hij met Zijn liefde diens hart en leidt dit naar het juiste doel. De wil van degene die vanuit het diepst van zijn hart steeds dit gebed: ″Ik wil U dienen, in tijd en eeuwigheid″, naar de Vader stuurt, grijpt ook de kracht die hem toegestuurd wordt, en deze trekt hem naar zich toe, omdat alles wat van God uitgaat, als Hem geen tegenstand geboden wordt, ook onvermijdelijk weer naar God terugvoert.

Amen