Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0748
20 januari 1939

Lichtverschijnselen

De Heer zal op het juiste moment in het wereldgebeuren ingrijpen. En wel zullen vanaf nu over ongeveer veertig dagen in de wijde omtrek zichtbare hemelverschijnselen waarneembaar worden en alle aandacht zal naar deze verschijnselen uitgaan, omdat de stand van de zon er geen enkele verklaring voor kan geven. Het is de mens wel gegeven om te onderzoeken. Jullie zullen ook in staat zijn om veel op grond van de natuurwetten te verklaren, maar zodra buitengewone verschijnselen zo'n natuurlijke verklaring niet toelaten, staan de wijzen van de wereld voor een raadsel. En dit is de bedoeling van de goddelijke Schepper.

Waar alle menselijke verklaringen zwak zijn, daar beginnen dan de vragen, die op de oneindigheid of een goddelijk wezen betrekking hebben. Jullie moeten er daarom acht op slaan, dat de goddelijke macht zich geenszins in een andere vorm uit dan het voor de op aarde levende mensen geestelijk bevorderlijk is. Ze moeten de leiding en almacht van God kunnen herkennen als ze daar de wil maar toe hebben. Anderzijds moet voor hen ook de mogelijkheid overblijven om volkomen onverschillig ten opzichte van zulke verschijnselen te blijven wanneer hun wil zich juist in alle verstoktheid niet tot het geestelijke inzicht laat leiden.

In directe samenhang met deze verschijnselen zal ook de temperatuur zo buitengewoon zijn, dat de mensen zich zullen afvragen wat de oorzaak van zulke opmerkelijke veranderingen is. En de simpelste oplossing, dat de algemene geestelijke achteruitgang van de mensen op aarde hier zelf de oorzaak van is, zal men niet vinden. Dat als gevolg van de uiterst sterke activiteit van de wezens in het hiernamaals, die in het licht staan en die zich, om de wezens op aarde bij te staan, in een enorm groot aantal in de nabijheid van de aarde ophouden, ook een verandering van de hele atmosfeer, welke de aarde omgeeft, teweeggebracht wordt. Want al het geestelijk rijpe zal zich in een grote overvloed van licht uiten, die echter merendeels voor de mensen verborgen moet blijven, om niet een gedwongen verandering van hun opvattingen te veroorzaken.

Maar als de Heer het nu om wijze redenen toelaat dat de lichtwezens in alle helderheid zichtbaar worden, dan is dit zowel een daad van genade uit liefde voor de aardse mensen als ook een buitengewoon waarschuwingsteken voor al degenen die het licht nodig hebben. Het licht van de waarheid en het inzicht.

Pas waar aan de wereldwijsheid grenzen gesteld wordt, waar de 'wijzen' voor een raadsel staan, daar verbindt men dan het zichtbare teken met geestelijk piekeren. Men probeert achter een verklaring te komen en wanneer deze zowel aards als verstandsmatig niet gevonden wordt, laat men zich rustig naar het geestelijke rijk leiden en zoekt men daar. En zalig degenen, die dan vinden. Die om de genade van God en inzicht vragen en dan tot het juiste inzicht komen.

Als deze tekenen de wereld gaan verontrusten, dan weten jullie dat de geestelijke wereld de aarde nabij is. Zoek dan contact met deze geestelijke wereld, probeer jullie met je hele wilskracht aan deze geestelijke wereld over te laten, dan zullen jullie zichtbaar succes kunnen boeken met alle geestelijke arbeid en net zo succesvol alle kwade machten kunnen trotseren. Want als jullie je uit eigen wil overgeven aan deze machten die zich merkbaar maken, dan vullen ze jullie op grond van hun liefde met een onbeschrijflijke drang tot geestelijke werkzaamheid. Ze geven jullie de bekwaamheid om vooruit te kijken, want ze zijn de boden uit de hemel, door de Vader naar de aarde gestuurd. Ze zijn de krachten die zich met de goeden van de aarde verenigen.

Laat jullie vastgrijpen door deze kracht, die zegen voor jullie tot gevolg zal hebben, en herken, als zulke verschijnselen zichtbaar worden, het heersen van de liefde van God voor jullie mensenkinderen, Die jullie geloof daardoor wil opwekken of bevestigen. En let erop dat jullie zulke waarschuwingen niet aan jullie voorbij laten gaan zonder daar notie van te nemen. Het is voor eenieder alleen tot zegen, als hij zich niet afsluit voor het werkzaam zijn van deze lichtwezens, maar met een open hart en een gewillig gemoed hun kracht, die voor de ziel en diens vooruitgang bevorderlijk is, in zich laat binnenstromen. Zie deze tijd die niet ver meer weg is geduldig tegemoet, opdat ze voor jullie een tijd van genade is.

Amen