Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0746
16 januari 1939

Genade (keuze) - Rode draad

Degenen die in twijfel staan moeten niet vergeefs om mijn raad vragen, neem dus het volgende op: Het juiste inzicht in alle dingen te hebben, kan van jullie mensen niet geëist worden. Maar jullie moeten je inspannen om te leren begrijpen, dat het ingrijpen van de eeuwige Godheid vaak absoluut noodzakelijk is en dat de manier waarop aan Mij overgelaten moet worden. Want jullie, mensen, zijn niet in staat om te beoordelen wat er in het wereldgebeuren nodig is. En zo zullen jullie, mensen, ook nauwelijks kunnen overzien welk verschrikkelijk einde jullie lot zou zijn, zonder mijn zichtbaar werkzaam zijn onder jullie.

De geestelijke nood onder de mensheid vereist eindeloze liefde en barmhartigheid en als Ik de mensen deze doe toekomen, morren jullie en sluiten jullie je voor mijn woorden af. En toch is dit de enige weg om al de dwalende en zondigende mensenkinderen hulp te brengen uit alle nood. En wanneer de ziel tijdens alle kwellingen om erbarming smeekt, zal Ik haar dan ongehoord aan het verderf prijsgeven? Alleen maar om jullie voorschriften niet omver te stoten, die jullie alleen maar zo uitleggen, dat ze een ingrijpen mijnerzijds uitsluiten?

Ieder mens op aarde is mijn kind, en elk kind wil Ik mijn hulp ten deel laten vallen. En Ik kan Mij daarbij niet aan lege woorden binden, waarvan jullie de betekenis niet begrijpen. Ik zou waarlijk geen goede Vader zijn, als Ik deze kinderen niet zou willen bijstaan in de nood, want ook jullie willen mijn barmhartigheid. Jullie willen dat Ik jullie zegen en mijn genade aan jullie uitdeel. En zou mijn liefde niet zo groot zijn, dat allen die genade verleend wordt? Willen jullie de mate van genade en van de liefde afhankelijk maken van de waarde of waardeloosheid van de mensen?

Eenieder, die Mij maar vindt in het gebed, zal genade in overvloed mogen ontvangen en Ik weiger ze niemand. En daarom moeten jullie niet geloven dat van jullie alleen maar diegenen, die de weg naar Mij gevonden hebben, in de genade staan. Mijn genade komt ook onbegrensd diegenen toe die in alle deemoed zulks van Mij verwachten en er zal niet één mens de genade geweigerd worden wanneer hij het niet zelf afwijst. En daarom is het volkomen onzinnig om Mij als strenge, onverbiddelijke Vader voor te stellen, Die slechts degenen die Hij uitverkozen heeft met Zijn genade bedenkt en de niet gekozenen met lege handen laat staan.

Jullie moeten toch één ding bedenken, dat jullie allen zondig zijn. Jullie moeten bedenken hoeveel talloze malen Ik jullie de zonden moet vergeven, maar hoe mijn liefde tegelijkertijd in jullie mijn kinderen ziet. En jullie zullen dan ook kunnen begrijpen dat Ik geen onderscheid maak en Ik met alle kinderen op aarde, als van Mij uitgegaan, ook zonder uitzondering nauwe banden heb en dat mijn zorg allen geldt. Dat Ik van iedereen de terugkeer in het Vaderhuis verwacht en iedereen ook graag dezelfde hulpmiddelen zou willen doen toekomen om deze terugkeer te bespoedigen. Voor degene die daarom gelooft in de genadezon van mijn liefde te staan, mag mijn liefde nooit meer zo begrensd lijken dat ze niet alle wezens even sterk zou kunnen en willen omvatten. En het ligt alleen aan de wil van de mens om zich deze genade waardig te maken. Dat wil zeggen, hij hoeft deze alleen maar te willen ontvangen en ze wordt hem onbeperkt aangeboden.

Nu wil Ik de twijfelende broeder nog informatie geven over de vraag die hem bijzonder bezig houdt: Zie, op stille momenten herken je de Godheid en jouw hart heeft de vrees overwonnen. Nu verlangt het een zichtbaar teken van Mij, het verlangt om zo te zeggen een afscheiding tussen de rechtvaardigen en de onrechtvaardigen. Het wil zichtbaar en hoorbaar ingewijd worden in en betrokken worden bij de opbouw van het nieuwe Jeruzalem. En met zo'n ongeduld wordt helemaal over het hoofd gezien dat de arbeid op aarde reeds het begin van deze opbouw is en dat jullie allen Mij dienen wanneer jullie je over de onwetenden ontfermen en hen door mijn woord onderwijzen. Omdat de tijd van het strafgericht niet meer ver weg is, moeten jullie allen deze korte tijd benutten en toegewijd voor mijn woord opkomen. En geef het net zo eenvoudig door, als het jullie van boven aangeboden wordt, opdat zij, die niet de kennis uit de boeken hebben, het begrijpen.

Mijn woord zal eeuwig en altijd hetzelfde blijven en elke betekenis van het woord blijft onveranderd. Alleen de uitleg van de mensen heeft zelf voor veranderingen gezorgd en ze vergissen zich vaak in de interpretatie van het woord. Maar als Ik jullie helpen wil en mijn woord op een gemakkelijk te begrijpen manier opnieuw voor jullie toegankelijk maak en het jullie grondig verklaar, wijs het dan niet af, maar grijp de rode draad die jullie moet ontwarren wat nog niet helder voor jullie is, die jullie mijn liefde aanschouwelijk moet maken. En jullie zal alle wijsheid zo gegeven worden, zoals Ik het nodig acht, maar altijd alleen maar tot zegen voor jullie en voor de gehele mensheid.

Amen