Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0744
13 januari 1939

Belofte van bescherming voor een strijder voor God

Verberg je aangezicht niet voor de Heer, als Hij jou verkiest in Zijn genade. Geef jouw ziel aan Hem in eigendom en laat je leiden door de wil van de Heer, dan zal de Heer jou naderen in een vorm, waarin jouw hart Hem zal herkennen. En evenzo zal jouw tong losgemaakt zijn en het woord van de Heer zal jou op een buitengewoon gemakkelijk te begrijpen manier toekomen. Want dan nadert het moment dat jou tot strijder voor Zijn naam zal maken.

Binnen ongelofelijk korte tijd komen jou die geestelijke krachten toe op grond waarvan het voor jou gemakkelijk zal zijn om op elk gebied onderricht te geven en alle tegenwerpingen van vijandelijke zijde doeltreffend te weerleggen. Dit zal nodig zijn bij de wijze van strijdvoering die de tegenstander eigen is en toch zullen maar zeer weinigen ook hier een zichtbaar werken van de Godheid willen herkennen en daarom naar de heftigste tegenmaatregelen grijpen om een aanhanger van de zuivere leer van God onschadelijk te maken. Maar hun streven is tevergeefs. Steeds zullen onvoorziene gebeurtenissen hun plannen doorkruisen en jij gaat veilig door veel van zulke vijandelijkheden heen, want de liefde en wijsheid van God heersen en werken en voegen alle gebeurtenissen samen tot nut van de mensheid, als deze zich niet met volle wil verzet.

Maar wie volgens de wil van God en tot Zijn eer werkzaam is, zal zich aan elke vijandigheid van de mensen kunnen onttrekken, omdat het immers de wil van God is dat hij deze bediening gekregen heeft en hij daarom net zo lang beschermd is, tot hij zijn ambt, ter ere van God, vervuld heeft. Maar het strijden voor het woord van God en de naam van de goddelijke Verlosser is een opdracht van zo'n grote betekenis dat het dienende mensenkind van elke bescherming van boven verzekerd is en hem zal dus geen haar gekrenkt mogen worden als dat niet de wil is.

Maar degene aan wie de Heer Zijn bescherming belooft, moet een vast geloof hebben en het vertrouwen dat de Vader steeds aan Zijn kind denkt. Het zal als het ware onaantastbaar zijn en met zo'n kracht zijn ambt kunnen uitoefenen, dat het succes niet zal uitblijven. Dat de weg naar de hemelse Vader toch betreden zal worden door velen, die in het woord, dat zichtbaar voor de mensen toegankelijk gemaakt werd, dat zuiver goddelijke woord herkennen en zich inspannen om volgens dit woord te leven. En zo zal jouw werkzaam zijn op aarde spoedig beginnen tot zegen van de mensheid, want de tijd is nabij waarin zich het goede van het kwade scheidt, licht van duisternis, leugen van waarheid, waar met vurig geschrift naar boven gewezen wordt.

Amen