Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0743
12 januari 1939

Helderziendheid

Niets in de wereld evenaart het zalige gevoel dat de aanwezigheid van de Heer in het hart teweegbrengt en op geen enkele manier is het gevoel van tevoren te verklaren of te beschrijven. En daarom moet jij, mijn kind, het geduld bewaren en altijd maar gelovig wachten op het moment, waarop Ik in jouw woning intrek wil nemen. Laat daarom jouw gedachten keer op keer naar jouw Heiland uitgaan. Hoe meer jij met vurig verlangen naar deze tijd van gelukzaligheid uitkijkt, des te eerder zal jou vervulling gegeven worden en jouw ziel zal een vooruitziende blik mogen werpen in het rijk van de eeuwige vrede.

Als jij het moment van de vereniging met Mij op aarde beleeft, dan ervaart jouw hart de gelukzaligheid in zo'n overvloed, dat jij voor korte tijd aan de aarde ontrukt bent en dan vloeit mijn geest in jou over en verlicht jou en vanaf dat moment valt jou het geschenk ten deel om alle dingen, die anders voor de aardse ogen verborgen zijn, helder en duidelijk te zien. Ja, het zal jou zelfs geopenbaard worden welk lot de aarde nog te wachten staat. Jij zult ook de geestelijke toestand van de mensen herkennen en hun gedachten kunnen lezen. En dit zal voor jou van groot voordeel zijn in de momenten van verdrukking, die de wereld jou graag wil bezorgen.

Maar als jij haar ware bedoelingen kunt doorzien, zul je steeds het juiste doen om haar bedoelingen weerstand te bieden. En zo is jouw werkzaam zijn in volle omvang pas dan bedoeld, wanneer jouw kracht buitengewoon werkzaam is, dat wil zeggen, wanneer Ik zelf door jou kan werken, als jij Mij met volledige wil het recht verleent om van jouw lichaam bezit te nemen en jij je volkomen aan mijn wil onderwerpt. Pas de diepe liefde voor Mij zal de eigen wil stil laten worden en zich geheel en al aan Mij laten overgeven en al het werkzaam zijn aan Mij overlaten. En dan werkt mijn kracht in jou en door jou tot zegen van de mensheid, voor de redding van talloze wezens uit de diepste nacht.

En deze tijd is niet meer ver weg. Want ook de tijd voor jouw missie komt steeds dichterbij en als jij Mij trouw wil dienen, streef dan naar geestelijke volmaaktheid, en vraag om geestelijke volmaaktheid, opdat Ik in een gereinigd hart ontvangen kan worden en haar dit hoogste geluk en zaligheid kan bereiden.

Amen