Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0734
4 januari 1939

Deelname van wezens in het hiernamaals aan het voorlezen

De vrienden in het hiernamaals maken jou een buitengewoon zegenrijk en door God gewild samenzijn voor vandaag bekend. Er waren zo talloze vrienden, die in liefde met jullie verbonden zijn, rond jullie verzameld. Elk woord vond ook weerklank in de vriendenkring in het hiernamaals en een heldere lichtkring omgaf allen, met wie jullie nauwe banden hadden. De woorden van de Heer werden door hen met dezelfde ijver opgenomen en ze worden in liefde doorgegeven en overgebracht aan degenen die onderricht nodig hebben.

De liefde van de Heer is onbegrensd. Ze voert jullie steeds nieuwe zielen toe en jullie werkzaam zijn op aarde is veel omvangrijker voor het hiernamaals dan jullie vermoeden. Degene die op aarde in liefde met jullie verbonden was, komt door jullie gedenken de uitnodiging toe om aan jullie geestelijke arbeid deel te nemen. En zo zijn jullie voortdurend omgeven door zoekende, deels wetende, deels volledig onwetende wezens, die jullie overal vergezellen om uit dezelfde bron de geestelijke waarheden te kunnen ontvangen, want hun verlangen ernaar is onnoemelijk. Als je nu in een intieme kring vertoeft en je overgeeft aan de geestelijke arbeid, dan is hun vreugde onbeschrijfelijk. Want elk geestelijk onderhoud betekent een bron voor hen, waar zij eveneens uit putten en hun honger en dorst mogen stillen.

Er was een kring rondom jullie verzameld, waar geen verdere verklaring voor nodig was, dan dat een ieder jullie in liefde nabij staat. Degene die jullie in gedachten om jullie heen wensten te hebben, die werd door deze gedachten ook naderbij geroepen. Maar behalve deze, omgaven tallozen jullie, want waar God-zoekende en liefhebbende mensenkinderen elkaar vinden en hun zielen in geestelijke regionen verheffen, daar zal ook altijd een leger van wezens uit het hiernamaals verblijven, die de goddelijke Heer en Heiland eveneens graag zouden willen dienen doordat ze onderwijzen of zich laten onderwijzen.

Er heeft een eeuwigdurende uitwisseling plaatsgevonden. Jullie vrienden wilden zich ook verstaanbaar voor jullie uiten. Toch omgaf een verdedigingswal van lichte gedaanten jullie, die een bekendmaking van nog onvolmaakte geestelijke wezens niet toelieten, want dit heeft geen groot voordeel voor de zielen die nog strijden. De mensen op aarde verlangen wel naar mededelingen van de kant van de hun nabij staande geliefden. Maar deze kunnen jullie toch niet zo uitvoering onderrichten, daar ze zelf nog niet de volledige kennis hebben, en daarom zal hen slechts zelden toestemming verleend worden, zich bekend te maken, om niet het streven van het zuiver geestelijke af te brengen, wat wel heel gemakkelijk mogelijk zou zijn, wanneer hoge geestelijke rijpheid geen voorwaarde voor de bekendmakingen is.

De Heer leidt, ter verdere vervolmaking, al jullie schreden. Hij geeft ook die zielen in het hiernamaals juist weer de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, en zo zal Hij geven of ontzeggen. Al naargelang de noodzaak, maar altijd zoals dit het beste is voor de zielen op aarde en in het hiernamaals, voor wie toch Zijn zelfde liefde en zorg geldt.

De zielen leven nu in voortdurende afwachting van zulke momenten, die hen geestelijke bevrijding brengen. En daarom willen alle vrienden uit het hiernamaals zoveel mogelijk voor herhalingen van de leermomenten, alsook voor een goede vooruitgang van de geestelijke arbeid zorgdragen, want ook voor de zielen in het hiernamaals zijn zulke gelegenheden van groot nut, als de liefde van de mensen voor elkaar de stuwkracht is en hun gehele streven alleen de bevordering van hun zielen en die van hun medemensen betreft.

Amen