Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0704
9 december 1938

Vervulling van de schrift - Uitbarstingen - Zee en vasteland

Die in Mij hun Vader zien, zijn goed geborgen onder mijn hoede. Verneem aldus, mijn kind, de woorden van het evangelie. Zij, die Mij liefhebben en mijn woorden vernemen, zullen zalig zijn. Want Ik ben de weg, de waarheid en het leven. En als jullie gespijzigd worden met mijn woord, hebben jullie alle goederen van het eeuwige leven gewonnen. En daarom is het hoogst noodzakelijk dat jullie luisteren naar alles wat Ik jullie meedeel, want onder jullie zijn er velen die het wagen om mijn woord te willen overstemmen. Maar gezien de geestelijke toestand is het telkens weer nodig mijn woord te onderwijzen, want jullie weten niet hoe arm jullie zijn als Ik jullie geen geestelijke goederen geef. Jullie zouden onuitsprekelijk gebrek moeten lijden en de nood van de ziel zou onbeschrijfelijk zijn. Maar als jullie je aan mijn woord laven, zijn jullie sterk genoeg om alle vijandelijkheden te weerstaan. En zo wil Ik jou bekendmaken dat reeds de eerste voortekenen zich doen gelden door mijn wil en dat overal het woord ingang vindt onder de mensheid. Niet het geringste toeval beschikt het gebeuren, maar alleen mijn wil en mijn almacht.

De kern van de aarde is onophoudelijk in zichzelf actief en zal uitbarstingen tot stand brengen die enorme proporties aannemen, en jullie verkeren in het grootste gevaar het leven te verliezen als jullie niet aan Mij denken. Hoe meer toegewijd jullie mensen je voegen in mijn zending, des te grotere barmhartigheid doe Ik jullie toekomen. Slechts liefde wil Ik van jullie. Als jullie Mij die schenken, zijn jullie voor tijd en eeuwigheid gered. Laat er zo nog een weinig tijd verstrijken en sla acht op mijn woorden, dat de schrift zich vervult tot de laatste letter, want wat de Heer aan de wereld verkondigt, staat waarlijk onomstotelijk vast. Sla acht op de deining van de zee en het gebeuren op het vasteland. Sla acht op de zon en alle elementen in de natuur.

Denk aan de Schepper en word deemoedig als jullie jezelf beschouwen en zien hoe eindeloos nietig jullie zijn binnen dit scheppingswerk. En denk dan aan de overgrote liefde van de Schepper voor Zijn schepselen en dat Hij in Zijn liefde alle middelen aanwendt die bevorderlijk zijn voor het terugwinnen van jullie zielen. En hebben jullie dit overwogen in jullie harten, kijk dan naar Hem op en vraag om Zijn erbarmen, dan zullen jullie uit ieder gevaar voor het lichaam en de ziel gered worden. En dit door mijn woord dat jullie attent maakt op de tijd van verschrikkingen en jullie tegelijkertijd de verzekering geeft dat Ik op elk moment aan de mijnen denk. Laat daarom alle ellende voor wat het is en geef je gelovig aan de Vader in de hemel in eigendom. Alleen Hij houdt jullie leven in Zijn hand. Hij zal jullie het laten behouden als jullie Hem daarom vragen.

Amen