Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0675
20 november 1938

Goddelijke leermeester in geduld - Weten - Het woord van God

Wie Mij en mijn woord begeert, zal verhoord worden en mijn gelaat aanschouwen als de tijd gekomen is. Zie, mijn kind, talloze mensen zullen zich in de duisternis van de geest tot Mij wenden, gedreven door ernstige zorgen om hun leven, en Ik zal ze niet vergeefs laten roepen. Hoeveel meer zal nu het gebed verhoord worden van hen, die Mij op aarde willen dienen? Leg daarom jouw vragen altijd vol vertrouwen aan mijn voeten en wees steeds zeker van mijn hulp. Ik onderwijs je voortdurend met groot geduld, want wil mijn woord het hart van de mens serieus bevangen, dan moet het hem steeds weer onderwezen worden. Want jullie begrijpen het wel, maar kunnen er toch niet snel in opgaan, omdat de bekwaamheid het op te nemen voor de mens niet zo eigen meer is zoals het in het allereerste begin het geval was. Jullie leven weliswaar in mijn genade, als jullie hierom vragen, en deze genade versterkt jullie wil. Jullie, die in mijn naam werkzaam zijn, komt de kracht toe. Maar ook al het menselijke in jullie moet naar kracht gevormd worden. En jullie moeten eveneens van het woord van God weten en het verstandelijk herkennen, als jullie dit woord ook aan jullie medemensen willen onderwijzen.

En zo sta Ik met onvermoeibaar geduld steeds weer voor jullie klaar en onderwijs jullie in een steeds weer nieuwe vorm, net zo lang tot jullie doordrongen zijn van mijn geest en mijn woord geheel en al begrepen hebben. Laat daarom geen onverschilligheid optreden, maar begeer zonder ophouden mijn woord en hiermee mijn liefde. En als jullie ontvangen, vernemen jullie de stem van de liefde voor jullie en jullie weten dat Ik onophoudelijk voor jullie zorg, mijn kinderen, en jullie vorm als mijn strijdkrachten. Voor de tijd op aarde wil Ik jullie kennis vergroten en deze kennis moet jullie in staat stellen Mij ten dienste te staan, want jullie moeten de mensen het zuivere woord van God verkondigen. Jullie moeten dit uit eigen beweging doen, opdat jullie niet door Mij gedwongen wezens zijn, maar vrijwillig mijn wil vervullende dienaren. En zo zal het woord, dat jullie ontvangen, zich door de mond van de mensen over de aarde verbreiden. Jullie zullen steeds opnieuw getuigen van de liefde en goedheid van God, als jullie zelf daarvan doordrongen zijn en het zal voor jullie een diepe belevenis zijn, want ieder woord dat naar jullie toekomt, is kracht op zich als jullie het in het hart overwegen en jullie de diepe betekenis begrijpen.

Zo wil Ik jou, mijn kind, wijzen op de onuitsprekelijke overvloed aan goddelijke kracht die alles wat je ontvangt in zich bergt. Als je de betekenis begrijpt en je spant je in je wezen te ontwikkelen volgens dit woord, dan zul je je die kracht eigen maken en zegenrijk voor deze aarde werkzaam zijn. En nagenoeg alle krachten staan je ter beschikking als jouw geest zich met Mij verbindt, want mijn woorden zijn waarheid en eeuwig leven. Ze zijn kracht in zichzelf en deze kracht stroomt onmiddellijk over op iedereen die mijn woord ontvangt en zich beijvert het in daden om te zetten. Juist door dit woord zal jou ook volledig begrip daarvoor toekomen. Maar omdat je van goede wil bent en jouw streven ijverig is, wil Ik jouw geest verlichten en de wijsheid van jouw Schepper zal jou duidelijk worden en jou moet kennis toekomen van de altijd klaarstaande liefde en goedheid van de hemelse Vader.

Wanneer in jullie mensen de gedachte opkomt hoe nietig jullie in verhouding tot de eeuwige Godheid zijn, dan is dit op zich wel terecht, maar opnieuw zijn jullie mijn schepselen en wat Ik geschapen heb is geest uit mijn geest. Het is het uitvloeisel van mijn liefde. Het is eeuwig en onvergankelijk en dus ook niet zonder waarde. Het is zogezegd de bekroning van mijn almacht en wijsheid. Het is mijn werk en kan daarom ook nooit nietig zijn. Het overtuigendste bewijs hiervan is mijn liefde voor jullie, mijn schepselen, die zo overgroot is dat Ik zelfs alle zonden en alle leed van de mensheid op me nam en voor de mensheid het zoenoffer bracht. En als jullie de grootte van mijn liefde begrepen hebben, dan zullen jullie je ook nooit meer voor vergankelijk kunnen houden. Jullie moeten dan beseffen dat Ik mijn schepselen nooit kan laten vallen en jullie moeten dan ook begrijpen waarom Ik me eeuwig en altijd weer inspan om jullie je harten tot Mij te laten wenden. En wanneer dat jullie duidelijk geworden is, zal mijn woord jullie niet onberoerd laten. Jullie zullen daarin altijd mijn liefde herkennen, en dit woord zal werkelijk levend in jullie worden.

En Ik zelf zal in het woord bij jullie zijn en jullie zullen gewaarworden welke goddelijke geest jullie doorstroomt en het besef zal gemakkelijk voor jullie zijn. En zo voorbereid zullen jullie ook kunnen werken in mijn naam en voor mijn naam, want jullie hebben dan als het ware de kracht in jullie en zullen de woorden zo kiezen, zoals Ik ze jullie dicteer, en dit woord zal dan ook ingang vinden in het hart van de mensen. Iedereen, die in de zegen van mijn woord staat, leeft op. Want het woord is werkelijk leven voor hem die ernaar streeft. Wie volgens mijn leer leeft en Mij voortdurend zoekt, heeft de aardse dood nooit meer te vrezen, want op zijn lichaam slaat hij geen acht, maar zijn ziel zal in de eeuwigheid niet sterven. En zo is alle bitterheid van de dood van hem weggenomen, want dood is nacht. Maar in hem is licht en leven en het licht zal een heldere glans verspreiden en stralen voor hen die graag aan de duisternis willen ontsnappen. En zo zal iedereen die van goede wil is en mijn woord verneemt zich uit de donkerste nacht bevrijden en als hij het met een gelovig hart aanneemt, zal de macht van de duisternis voor eeuwig gebroken zijn.

Amen