Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0656
7 november 1938

Verbinding met God is nodig voor het ontvangen van het woord van God en de goddelijke wijsheden (2)

En er zal onderwezen worden wat jullie nodig hebben om te weten. Alles zal voor jullie ontsloten worden wat tot nog toe voor jullie verborgen was en in een eindeloze reeks zullen jullie de goddelijke waarheden toekomen als het jullie wil is om ze in ontvangst te nemen. Want wat jullie godvruchtig maakt, weet de Vader en zo weet Hij ook hoe verschillend Zijn kinderen op aarde bedacht moeten worden en hoe veelzijdig een kind onderwezen moet worden als het zich een weten eigen moet maken dat het weer in staat stelt de medemensen onderwijzend bij te staan. In deze wereld van ongeloof zijn zulke krachten wel nodig voor hen die uitvoerenden van de wil van God zijn en dit weer op een menselijke manier, om de medemensen de geloofsvrijheid te laten behouden.

Wat van God komt, wordt door het ware kind van God ook als zulks erkend, maar de kinderen van de wereld hebben geen belangstelling voor de werkzaamheid van de Godheid en voor hen blijft de diepe bedoeling hiervan verborgen. Voor hen heeft geen betekenis, wat voor het kind van God de diepste, meest gelukkig makende openbaring is. Het woord van God is alleen maar kracht en sterkte voor degene die het gelovig in zijn hart opneemt, maar nooit voor de mens die in het hart God afwijst, die alleen maar de letterlijke betekenis begrijpt. En zo zal de goddelijke wijsheid steeds alleen maar onderwezen worden aan degene die daar naar dorst. Deze zal niet hoeven te vrezen dat de bron van waarheid ooit opdroogt en hem niet zou kunnen verkwikken, want God deelt onbegrensd uit en Zijn woord is altijd en eeuwig hetzelfde, omdat de waarheid onveranderlijk eeuwig dezelfde zal zijn.

En wie vaak probeert de verbinding met de Vadergeest tot stand te brengen zal zonder twijfel in alles goed onderwezen zijn, want God legt met het woord het voortdurende verlangen naar steeds nieuw geestelijk voedsel in zijn hart, en steeds zal aan dit verlangen worden voldaan. En het kind zal de stem van de Vader vernemen, Die het liefdevol onderwijst zoals het nuttig voor hem is. Heel spoedig herkent de mens de kracht van de woorden van God in zichzelf. Hij ontvlucht de wereld en haar vreugden en zoekt zijn geluk alleen in de veelvuldige verbinding met de Vader, wel herkennend dat zich in deze verbinding de Goddelijkheid zelf openbaart en het mensenkind daardoor genade na genade gewaar wordt. En als het dit herkend heeft, dan zal het altijd proberen in steeds nauwer contact met de Heer en Heiland te komen. Het zal al zijn aandacht alleen maar daarop richten steeds God welgevallig te leven, Hem te dienen en Zijn wil te vervullen. Want het resultaat van de geopenbaarde wil is een versterkt geloof, werkzame liefde voor de naaste en de diepste, onbaatzuchtigste overgave aan God. En dus totale verlossing uit de boeien van de materie en volledige versmelting met de eeuwige Godheid en vereniging met de Vadergeest tot in alle eeuwigheid.

Amen