Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0635
22 oktober 1938

Woorden van de Vader - Gemeenschappelijke arbeid - Strijder van God

Waar de harten van de mensen elkaar vinden in gemeenschappelijke arbeid voor de naam van de Heer Jezus Christus, daar zal de zegen van de Heiland duidelijk tot uitdrukking komen, want de zuivere leer van Christus is het bindmiddel van allen die God de eer geven. Wie deze in acht neemt, heeft de woorden van de Heer werkelijk in het hart opgenomen en de kracht van deze woorden is zo geweldig dat zij, die volgens Zijn leer leven, elkaar zullen herkennen.

En de Heer wijst iedereen zijn opdracht toe, Hij kent Zijn schaapjes die Hem trouw zijn en Hij laat er geen verloren gaan. En zo is het Hem in geen geval onverschillig of deze de weg naar Hem vinden of niet. Hij stuurt Zijn boden op hen af en geeft hen door dezen liefdevolle aanwijzingen. Als jullie elkaar nu gevonden hebben, die mijn dienaren willen zijn op aarde, probeer dan samen te werken en Mij al deze schapen toe te voeren.

Jullie kracht zal niet gering zijn wanneer jullie streven Zijn naam geldt. Jullie zullen uitgerust zijn met alle gaven die jullie voor deze taak nodig hebben, want Ik wil dat jullie niet weifelen. Ik wil dat jullie geloof sterk en vast is en dat jullie Mij liefhebben met het hele hart. Dan zal Ik zelf jullie vaste begeleider zijn en jullie woorden zullen uit Mij gesproken zijn. Want Ik ben midden onder de mijnen als zij Mij maar willen erkennen. Ik geef hen tekenen van mijn aanwezigheid en wil me openbaren aan allen die Mij liefhebben, opdat de grondvesten gestut zijn waarvan dan alle leringen zullen uitgaan. Ondersteunen jullie je daarom ook wederzijds, neem mijn woord op en blijf zo altijd in de Heer.

Het ware gevoel is steeds doorslaggevend en waar jullie Mij herkennen aan mijn woorden, aarzel daar niet lang maar koester dit woord vol vertrouwen. Het woord bevat de kracht en het raakt het hart van de mens. Wie nu merkt dat Ik tot hem spreek, die weet dat hij Mij gehoord heeft en Ik zelf hem dit gevoel in zijn hart gelegd heb omdat hij Mij zoekt. Ik wil Mij door eenieder laten vinden en wil zijn vriend en broeder zijn. Ik wil ook alles met hem delen, de vreugde en het leed, en wil alleen maar het beste voor hem, voor tijd en eeuwigheid. Zijn hart echter moet Mij toegewend zijn, het moet met alle liefde naar Mij verlangen, het moet dagelijks en ieder uur worstelen om zich met Mij te verenigen, het moet de wil hebben een waar kind van God te worden.

En Ik zal het met alle kracht bedenken. Ik zal zijn gedachten wijs leiden, zijn woorden behoeden en zijn denken de juiste richting geven. En zo zullen er voor Mij op aarde trouwe strijders opstaan, die allemaal mijn naam in het wapenschild voeren en met de kracht van mijn woord tegen de vijand strijden. En in hun harten zal de vrede zijn intrek nemen. Het bewustzijn voor Mij te strijden, zal ze onbevreesd en dapper alle gevaar onder ogen laten zien en zo zal Ik ze in de geest sterken, zodat ze mijn woord zullen verkondigen aan de mensen op deze aarde en ze steeds van boven onderwezen worden. En onophoudelijk zal mijn zegen ze bedenken en in onvermoeibare werkzaamheid zullen ze mijn wil uitvoeren waartoe Ik ze mijn genade geef, nu en altijd.

Amen