Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0628
19 oktober 1938

Het woord van God als hulp tegen verzoekingen

Zie, mijn woorden moeten je te allen tijde tot troost zijn. Zoals Ik jullie steeds omgeef wanneer jullie in nood zijn, zo zijn mijn woorden altijd getuigen van mijn liefde. En als je deze opneemt in je hart, zal je sterkte en kracht toevloeien tegen alle verzoekingen van het lichaam en de ziel. Aan de poort van het leven te staan, zal steeds veel aanvechtingen met zich meebrengen, want overal strijdt het boze tegen het goede. Maar nooit is het mensenkind aan zichzelf overgelaten. Zo gemakkelijk vindt het meer dan genoeg hulp om al het boze te weerstaan.

Zie, mijn kind, de liefde, geduld en zachtmoedigheid hebben op zich een zo grote kracht dat ieder gevaar daardoor gemakkelijk afgebogen kan worden. Wie zich steeds alleen maar indachtig blijft dat slechts door zelfbeheersing de wereld overwonnen kan worden, die zal steeds minder in de verzoeking geraken in opstand te komen en zich daardoor zelf schade te berokkenen.

Willen en kunnen zijn wel twee verschillende dingen, maar wat de mens ernstig wil, dat kan hij ook, want daartoe zal hem van boven de kracht toegestuurd worden wanneer het goed is. En ook van beneden vindt hij ondersteuning, waar zijn wil het boze geldt. Daarom is iedere uiting van kracht voor de mens toegankelijk, en alleen zijn wil is het die zich in zijn sterkte meer of minder van deze krachten bedient. Daarom zijn jullie ook in staat het ongelofelijke te volbrengen, als jullie wil maar sterk is. En dus zullen jullie met deze wil ook alle tegenstand kunnen overwinnen.

En opdat jullie steeds en steeds weer erop attent gemaakt worden wat jullie moeten doen en laten: verdiepen jullie je in mijn woord en jullie zal hiermee alle kracht en vertrouwen toevloeien. Want mijn woorden zijn woorden van het eeuwige leven. Wie deze heeft, die zal geen honger of dorst meer hebben, hij zal geen zwakte in zich voelen, hij zal ook nooit meer moedeloos worden. Verdiep je daarom in mijn woord, wil je iedere verzoeking weerstaan en wees er zeker van dat de Vader in de hemel je iedere bijstand verleent, want het is Zijn wil jullie onbeschadigd weg te leiden uit alle troebelingen van het leven, Hem zelf en het eeuwige leven tegemoet.

Amen