Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0614
11 oktober 1938

Geestelijke brug - Innerlijk schouwen - Liefdevolle woorden van de Vader

De hemelen loven de eer van de Eeuwige en het lofgezang zal vanaf nu klinken tot in de oneindigheid.

Degene die je het leven gaf, vernam ook je roep naar Hem. Hij zond Zijn engelen uit om je in Zijn rijk te geleiden. Volg nu ons, de boden van God, en buig je wil onder de wil van de Allerhoogste, want je hebt genade gevonden bij de Heer en Zijn oog rust welgevallig op jou. En Zijn goedheid en liefde laten je onophoudelijk leringen toekomen, terwijl de donkere nacht het voor de mens moeilijk maakt om de weg naar de Vader te vinden.

Wat je nu ontvangt, is een goddelijke gave vol wijsheid. Menselijke scherpzinnigheid is niet te vergelijken met de inhoud van deze leringen die je van boven toekomen. Want wie onder de mensen zou wel op eigen kracht in staat zijn te doorgronden wat God door Zijn boden laat doorgeven aan degenen die Hem liefhebben?

Waar zou de brug zijn die vanuit het aardse weten naar de geestelijke waarheden voert?

Ze is niet tastbaar voorhanden, maar geestelijk is er geen onoverbrugbare kloof. Want deze brug werd vanuit het hiernamaals naar de aarde geslagen door de engelen en de dienstwillige geestelijke wezens, voor iedereen toegankelijk, maar slechts door weinigen benut. Als de wereld eens wist hoe gemakkelijk en eenvoudig de geest omhoog kan gaan in sferen, die lichamelijk voor jullie onbereikbaar zijn, welke mate van zaligheid zou er voor jullie toegankelijk zijn, als jullie maar de wil van de Heer zouden willen volgen, wat de voorwaarde is om deze brug te betreden. Om in de gebieden van het hiernamaals te kunnen kijken, wil de Heer voor jou het innerlijk schouwen ontsluiten. En je geestelijke oog zal onvergelijkelijke schoonheid aanschouwen en je zult in deze heerlijke omgeving de weg weten omdat het je opdracht zal zijn de mensen op aarde te leren geloven in een hiernamaals en een vergelding. En daarom is dit een oneindig belangrijke opdracht op aarde. En je zult alles met volle overtuiging kunnen leren, daarom laat de Heer je dingen zien, die buiten het aardse leven liggen. Luister naar wat de Heer je zegt: Mijn kind, ontvlucht de wereld, dan zul je Mij aanschouwen. Verweer je wanneer je met verzoeking geconfronteerd wordt, en begin alles in mijn naam.

Als je Mij liefhebt, laat dan mijn woord alles voor jou zijn: het ochtend- en avondgebed, het dagelijks brood, het licht van de nacht, het woord van liefde. Laat Mij zelf voor jou Mijn woord zijn.

Neem Mij op in je hart en stil met Mij je honger en dorst, dan wil Ik voortaan in je wonen, in je werken en door je praten, en iedereen die jou hoort, zal Mij zelf horen. En zo verblijf Ik weer op deze aarde, waar de liefde Mij woning verschaft, en Ik ben met mijn geest midden onder de mijnen. En degenen die Mij zoeken, zullen Mij vinden. Aan degenen die Mij willen horen, zal Ik Me openbaren.

Bij degenen, die verlangen Mij te zien, zal mijn beeld in het hart gelegd worden, zodat ze reeds op aarde bovenmate gelukzalig zullen zijn. Dit is ook voor jou voorzien, mijn kind.

Je zult alle heerlijkheid zien. En mijn woorden indachtig zul je een ijverige verkondiger van mijn leer en een ware volgeling van mijn naam op aarde zijn. Je zult Gods macht en heerlijkheid prijzen. Je zult Zijn liefde en Zijn barmhartigheid verkondigen en je zult Hem lof en dank toezingen tot in alle eeuwigheid.

Amen