Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0613
11 oktober 1938

Hemelsluizen - Tegenspoed - Woorden van de Vader

Vergeet al je zorgen en wijd je alleen maar vol vertrouwen aan dit werk van jou. Kijk, wie voor Mij werkzaam is, die leid Ik reeds volgens mijn wil. En waar er louter uiterlijke weerstand bij jou ontstaat, ben Ik met mijn zorg en liefde dicht bij jou. Deze lastige gedachten komen je alleen maar toe om je aan te sporen tot steeds intensievere werkzaamheid. Want lauwheid en nalatigheid bevorderen dit werk niet, maar alleen het op elk moment bereid zijn tot opname kan de vooruitgang waarborgen. Laat al je zorgen aan Mij over. Ik wil ze van je afnemen, maar ter bemoediging van de geest zijn ze vaak nodig. Zo komt je vandaag weer een bericht toe, met het wijze vooruitzicht op wat komt, bedoeld om troost en sterkte te geven:

De hemelsluizen zullen zich opnieuw openen en hele landstreken zullen in nood komen en ellende ondervinden. De goedgunstigheid van de Vader zendt deze nood alleen naar de mensen op aarde om degenen die van goede wil zijn te redden voor de eeuwigheid. In deze tijd verstarren alle krachten die anderszins werkzaam zijn, in opdracht van Mij. Alle vertrouwen in de werking van de natuur zal verdwijnen. De mensen zullen zo aan de machten van boven uitgeleverd zijn, dat de harten zich naar God moeten keren, als ze uit hun nood geholpen willen worden. De gedachte aan de dood midden in hun leven is voor hen zo verschrikkelijk, dat ze wel zullen smeken om het behoud van hun leven. En degene die zijn toevlucht tot Mij neemt zal ook gered worden. Want juist voor hen laat Ik alle tegenspoed over de aarde komen, opdat ze hierdoor toenadering zoeken tot hun Schepper. Want wat nu nog in hen sluimert, moet opgewekt worden tot een werkzaam leven.

De schijnbare godsdienst die ze Mij heden menen te bewijzen, is slechts ijdele gewoonte, noch geïnspireerd door het juiste denken, noch door een diep, rotsvast geloof.

De innige verhouding tot de Vader zal pas tot stand komen in de grootste nood, ook wanneer de mensen zich tevoren wilden verzetten tegen het bestuur van een Godheid en eraan twijfelden.

Wanneer ze alleen niet meer in staat zijn iets te doen, zullen ze in zichzelf keren en de ware Vader herkennen. En op dat moment moet je geloof vast en onwankelbaar zijn.

Je mag dan niet aarzelen of moedeloos worden, want Ik ben steeds nabij en wacht op elke roep. Luister daarom, mijn kind, laat de twijfel in jou niet de overhand nemen.

Het is zo een onvergelijkelijke zegen, deze verbinding in stand te houden, dat je in het volste vertrouwen je levensdagen kunt afleggen en ook in aardse zorgen steeds de helpende hand van je Heiland zult voelen. Mijn kinderen, Ik wil jullie toch sterk zien in geloof en vertrouwen in Mij.

En elke angst moet uit jullie hart wijken. Daarom zijn ook de beproevingen voor je ziel toegelaten. Je zult deze echter gemakkelijk kunnen doorstaan wanneer je je in mijn woord verdiept en gelovig en innig blijft bidden. Verzuim nooit om jezelf en je handelen bij je hemelse Vader aan te bevelen en Hem om Zijn zegen te vragen, dan kun je elke dag onbezorgd tegemoet zien. Zichzelf overwinnen is de mooiste zege, maar niets mag te zwaar voor je lijken om voor je Heer en Heiland te strijden, opdat mijn liefde je eeuwig zal begeleiden.

Amen