Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0601
2 oktober 1938

Woorden van de Vader - Gods leer - Kinderen van God

Zo zien jullie, mijn kinderen, dat alles op aarde is samengevat in een leer die voor jullie niet erg overtuigend is. En jullie zijn niet in staat je haar eigen te maken. Want door alleen deze leer aan te horen, kan jullie nooit de wijsheid worden overgebracht, maar eerst moeten jullie proberen vrij te worden van alle wereldse gedachten die ver van mijn leer afstaan en die er ook nooit mee in overeenstemming kunnen worden gebracht. Alles wat van God komt, veronderstelt ook een goddelijke instelling.

Maar wat van de wereld komt, zal steeds alleen werelds denken veronderstellen. En daarom blijven alle goddelijke gaven zonder diepe inwerking op het hart van de mens, zolang ze niet met geestelijk streven opgenomen worden. Met hoe meer inzicht zijn gedachten zich op de zuivere leer van God richten, des te eerder is de mens in staat ook volgens deze leer te leven. En zodra op mijn woord ook de daad volgt, is het waarlijk levend geworden en zo krachtig dat jullie het ook als het zuivere woord van God aanvaarden, dat jullie je nu nooit meer tegen deze leer kunnen verzetten en haar zonder voorbehoud opnemen in jullie hart, Mij nu dienen met alle liefde en zo tot mijn oneindige vreugde geestelijk wedergeboren zijn. Want wie de weg naar Mij gevonden heeft, wordt met vreugde door Mij opgenomen en licht van het eeuwige licht is zijn deel. Als kinderen van God blijven jullie voor eeuwig in mijn nabijheid en werken jullie voortaan met Mij en door Mij volgens mijn wil.

En zo waarborg Ik jullie het volledige binnengaan in mijn heerlijkheid, als jullie slechts mijn leer aannemen en je er nooit meer van afwenden, wat er jullie van buitenaf ook mag bedreigen. Jullie lieve kleinen, denken niet aan het grote gevaar waarin jullie verkeren als jullie je van Mij afzonderen.

Mijn liefde zal jullie steeds opnieuw zoeken en jullie wijzen op de enige weg van het geloof in Mij, jullie Heer en Heiland. Oh, luister naar mijn stem. Laat je niet betoveren door de wereld die jullie alleen maar van jullie tijd berooft die aan het werk aan jullie ziel gewijd moet zijn.

De hand van God leidt jullie allen steeds weer daarheen waar jullie mijn stem horen.

Volg de drang van jullie hart en blijf daar waar Ik jullie roep, want Ik zal jullie hart beroeren zodat jullie mijn nabijheid voelen. En wanneer er een gedachte in jullie opwelt dat jullie onder mijn bescherming staan, wanneer jullie voelen dat je hart zich naar Mij zou willen toe neigen, weet dan dat Ik tot jullie spreek en jullie mijn liefde aanbied. Weet dat de Vader nu naar jullie verlangt en jullie als Zijn kinderen wil opnemen in Zijn rijk. En wend jullie af van alle wereldse verlangens. Laat jullie volledige denken en streven alleen gericht zijn op de terugkeer in het vaderhuis. Richt jullie gebed tot Mij en Ik wil jullie verkwikken met mijn woord en jullie laven met mijn genade.

Ik wil jullie al mijn liefde geven en jullie naar Mij toe trekken. En jullie hele leven op aarde zal licht zijn als jullie het alleen benutten om mijn wil te vervullen, mijn geboden te houden en dichter bij Mij te komen.

Mijn liefde zal jullie met alle geweld vastpakken en in deze liefde zullen jullie gelukzalig zijn, reeds hier op aarde en later in de eeuwigheid.

Amen