Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0600
1 oktober 1938

Geloof

Kijk, mijn kind, je moet Mij het volle vertrouwen schenken, zodat Ik het wonder aan jou kan voltrekken en je tot leraar van mijn woord kan vormen, want de kracht van mijn woord kan jou alleen dan vervullen wanneer je het in diep geloof aanneemt. Kijk, wat er zich aan jou openbaart, is steeds mijn geest. Maar hoe kan Ik in een hart komen wonen, vooraleer het zich in diep geloof voor Mij opent. Mijn geest moet toch geheel levensecht door jou gevoeld worden. Elk woordje moet je mijn liefde meedelen, alleen dan zal het wezen van de Godheid zich aan je openbaren en alleen dan werkt de kracht van God in jou. Al het ontwaken van geestelijke krachten in jou is slechts een uiting van Gods geest. Waar de mens zich niet geheel en al aan het geloof kan overgeven, zal er zolang een stagnatie intreden totdat het geloof verstevigd is. Je wil is nu uitermate sterk en helpt steeds daar waar het geloof zwak wordt. Maar als je mijn woord opneemt als onwrikbare waarheid, zul je boven jezelf uit groeien en een gezegende leerling in mijn naam zijn. Kijk, mijn kind, let om te beginnen op het gedrag van een mens zonder geloof.

Heeft hij niet alle reden om wanhopig te worden van het leven, als hij niets leert over de verbinding met het hiernamaals? En hoe gebrekkig is zijn vertrouwen op hulp, hoe leeg zijn leven, wanneer het geloof hem niet overeind houdt? Maar een waar kind van God neemt alles vol toewijding uit de hand van de Vader aan. Het gelooft en vertrouwt en is zodoende nooit zonder hulp. En daarom is geloof en vertrouwen het eerste dat door de mens verworven moet worden, pas dan kan hij daarop alle geestelijke kennis bouwen. Dat mijn wil jullie leidt, is ook alleen maar door het geloof te verstaan. Hoe anders zouden jullie dit kunnen bewijzen? Jullie moeten door het geloof worden gewezen op mijn liefde en mijn zorg voor jullie. Jullie hebben hier weer geen bewijzen voor, alleen het vaste geloof.

Het geloof is het eerste en het laatste, het begin en het einde. Want zonder geloof weten jullie niet waar jullie vanuit zijn gegaan en leven jullie niet voor de eeuwigheid. Zonder geloof zien jullie het leven slechts in zijn reële hoedanigheid, die jullie alleen maar hoogst ontevreden maakt tijdens jullie aardse bestaan. Maar door het geloof wordt ook de diepste pijn verlicht, het grootste leed verzacht en de hopeloosheid in vertrouwen omgevormd. Daarom zullen jullie Mij pas dan ook in alle innigheid leren liefhebben, wanneer jullie van ganser harte geloven. Wat is het geloof anders dan de erkenning van Mij zelf?

Als jullie geloven dat Ik besta, dan hebben jullie het volste inzicht en dan zal al het andere jullie gemakkelijk vallen. Jullie zullen Mij respect betuigen en eer bewijzen door te proberen mijn wil te vervullen en door mijn geboden te houden. Jullie zullen Mij liefde geven en het zal jullie vurigste wens zijn met Mij verenigd te worden.

Maar dit alles bereiken jullie echter alleen door mijn woord. Neem mijn woord aan, laat niets anders in jullie werkzaam zijn dan dit woord.

Dan moeten jullie geloven en bijgevolg ook liefhebben en dan zullen jullie voor eeuwig mijn kinderen zijn. Want wanneer een mensenkind in Mij de Vader ziet, is zijn geloof niet gemakkelijk aan het wankelen te brengen. Elk woord dat hem toekomt, neemt het zonder twijfel op, want de Vader bedeelt Zijn kind waarheidsgetrouw. Hij zal het niet op de verkeerde weg leiden of verkeerde wegen laten gaan.

Laat daarom op je wil de daad volgen, mijn kind, verdiep je in mijn woord en geloof dat Ik elk van mijn kinderen bescherm tegen alle gevaar voor lichaam en ziel, wanneer dit kind vervuld is van verlangen naar zijn Vader. En let steeds op de innerlijke stem die liefelijk klinkt voor degenen die Mij liefhebben, omdat mijn liefde aan hen openbaart hoe ze tot Mij kunnen komen en de mijnen kunnen blijven tot in alle eeuwigheid.

Amen