Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0598
28 september 1938

Antwoord op katholieke geestelijken - Gedicht

Zoals het je wordt opgedragen, zo moet je je weg op aarde bewandelen. Je bevindt je weliswaar in vele gevaren, toch zijn ze van boven toegelaten met het oog op de sterking van de wil. Overweeg daarom al je zorgen in het hart ten overstaan van God en geef je over aan Zijn bescherming. Dan blijken al deze gevaren klein te zijn en worden ze door jou zegevierend overwonnen. En leen nu je oor aan de goddelijke stem en verneem:

Aan al degenen die er vandaag bevooroordeeld en afwijzend tegenover staan, zal dezelfde weg gewezen worden. Weet daarom dat de wil van de Heer je leidde en je slechts Zijn opdracht uitvoerde, die ook een licht zou moeten brengen aan degenen die de intentie hebben steeds het goede te doen en te leren. En hoe vaak zal daarom Gods Geest nog naar de mensen neerdalen.

De waarheid zal verlangd en gezocht worden en nergens zal de mensen innerlijke zielenstrijd bespaard blijven. En dat is het, wat de eeuwige Godheid beoogt, dat de mens zijn gedachten naar God verheft en Hem om het licht van de waarheid vraagt. Als jullie altijd alleen maar elkaar onderwijzen in de leer die jullie van jullie voorvaderen hebben overgenomen en er niet aan denken dat alleen de Heer jullie zuivere waarheid waarborgt, dan blijven jullie dwalen.

Want in Zijn woord, dat van Hem zelf is uitgegaan, heeft de Heer alle macht gelegd. Maar Hij heeft niet dezelfde kracht verleend aan leringen onder Zijn naam die naderhand veranderd zijn. Hoe veelvuldig openbaart de Heer zichzelf en Zijn wil en hoe weinig worden deze openbaringen aangenomen. Zijn leer is in tegenspraak met de wil van de mensen en de roep uit de hoogte sterft weg zonder gehoord te zijn.

En de weinigen die Hem volgen, vinden geen geloof bij de mensen. Daarom zal de Godheid zich nu nog zichtbaarder uiten en de volledige bereidwilligheid van de zijnen zal Hem ondersteunen.

Het zal dus in geen geval een daad zijn waarbij de wil volledig opgegeven wordt, maar alleen een totale onderwerping aan de goddelijke wil uit eigen vrije beweging. Elke ervaring die iemand heeft, zou voor hem een wenk moeten zijn naar het onophoudelijke regeren en werken van de Godheid.

Daarom moet God ook daar Zijn kracht en genade uitdelen, waar zuiver geestelijke en goddelijke problemen opgehelderd moeten worden. En hier moet iedereen aan denken en ieder voor zichzelf moet de goddelijke genade volledig opeisen, wat allemaal gebeurt door vurig gebed. Aangezien de Heer jullie het gebed gegeven heeft, kunnen jullie ook zonder zorgen zijn.

Hij houdt zich aan wat Hij belooft. En Hij belooft kracht aan degenen die Hem daarom bidden.

Zoek, dan zullen jullie vinden. Klop, dan wordt er voor jullie opengedaan.

Waar zou de Godheid zijn die een kind vergeefs liet roepen om hulp?

Deze God bestaat alleen in het bewustzijn van degenen die Hem niet juist herkend hebben. Maar de Vader die het kind roept, buigt zich altijd liefdevol naar hem toe en laat zijn gebed niet ongehoord. En wanneer jullie geen vertrouwen hebben, kunnen jullie niet geholpen worden. In het geloof in Hem ligt de kracht en de vervulling van het gebed. Heb God voor ogen en in je hart.

Deze woorden omvatten alles.

Kijk naar Zijn schepping en jullie zullen Hem gelovig opnemen in jullie hart.

En als jullie Hem met je hart kunnen sluiten, dan grijpt Hij jullie ook met alle geweld vast en laat jullie niet meer los. En dan begrijpen jullie alles wat de wereld niet begrijpen kan.

Zijn goedheid, Zijn lankmoedigheid, Zijn barmhartigheid. Jullie erkennen jullie zwakheden en worden er sterk door. Jullie zijn vanaf nu geborgen in het hart van de Vader.

Hij beschermt jullie zodat jullie niet struikelen en met Zijn genade blijft Hij voortaan in jullie. En daarom hoeven jullie niet te vrezen, want jullie zijn ongelooflijk sterk in de geest van de Heer. Hij bedient zich van jullie mond, als jullie Hem gewillig jullie hart geven. En wie Hem met heel zijn ziel dient, is als zodanig Zijn werktuig hier op aarde. Hij leidt jullie schreden volgens Zijn wil, Hij laat jullie spreken volgens Zijn wil en doet jullie ook Zijn macht toekomen om Zijn woord te bekrachtigen. En dat is Zijn liefde die zich uit door eeuwige tijden heen, die naar jullie verlangt en nooit zal ophouden tot in alle eeuwigheid.

Als je hart helemaal stil naar Mij is toegekeerd,
Dan voert mijn wil je in ‘t beloofde land,
Voor je dagen op aarde zal er licht voor je zijn,
Zodat het je niet aan kracht ontbreekt om Mij te volgen,

Ik begeleid je op de weg naar het eeuwige leven,
En help je zodat eeuwig doorgaat je streven,
Alleen de verheerlijking van Jezus als Gods Zoon,
Die alle engelen dienen voor Zijn troon,
Dat je nu en in eeuwigheid
Alleen Hem te dienen bent bereid,
Die je alle heerlijkheid eens onthult,
Die al je verlangen dan vervult,
Zodat je mag aanschouwen Zijn aangezicht,
Zodat je dan bij Mij bent in het licht.

Amen