Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0596
26 september 1938

Openbaringsleer van Jezus Christus en lijden aan het kruis - Gods stem - Toorn

Binnenkort klinkt het woord van de Heer. Alles wat leeft, zal het vernemen. Binnen afzienbare tijd zal de Heer ook jullie inzage geven in het bovenaardse rijk. Jullie, die bestemd zijn om Zijn wil aan de mensen mee te delen. En er zullen jullie dingen geopenbaard worden, die jullie doen verbazen en jullie de grootheid en almacht van God doen inzien. Als jullie God steeds willen blijven dienen, dan zal Hij jullie binnenleiden in alle heerlijkheid, opdat jullie dit aan de mensen op aarde bekendmaken en jullie daardoor veel lijden van hen zullen afwenden. Niets zal door de Heer van hemel en aarde onbeproefd gelaten worden, wat de mensheid meer opheldering zou kunnen verschaffen. Steeds opnieuw laat de Heer Zijn liefde en geduld aan de mensenkinderen toekomen om ze te redden voor het eeuwige rijk. Jullie staan zover van het juiste geloof af dat er werkelijk grote dingen voor nodig zijn om jullie op te wekken. Jullie moeten je denken volledig veranderen om dichter bij het werken en de heerschappij van God te komen. Want Zijn goedheid en mildheid bereikt jullie niet, jullie die je afwenden van de eeuwige Godheid, van Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon. Geef alle moderne creaties op en neem alleen de Heer op in jullie hart, dan zullen jullie de ergste tijden wel behoed doorkomen. Het zal jullie aan niets ontbreken en geen gevaar van buiten kan jullie schaden, als jullie maar de ogen vol vertrouwen opheffen naar Hem, die voor jullie geleden heeft aan het kruis. Wat was Zijn dood anders dan een werk van onuitsprekelijke liefde voor jullie? En deze liefde gaat ook vandaag de dag nog in dezelfde mate naar jullie uit. De Heiland wil opnieuw alle lijden op zich nemen om de mensheid te verlossen, maar ze wendt zich zo hardnekkig af van de Enige, die jullie het heil brengt.

Ze kent God alleen nog als scheppende macht in de natuur. Haar denken is zo verblind dat ze van zichzelf meent dat ze zelfstandig kan scheppen, dat ze geen Wezen aanvaardt dat als het ware alle touwtjes van de mensen in Zijn hand houdt.

Er wordt de mensen nog een proefperiode toegestaan waarin ze aandacht aan dit probleem zou kunnen schenken en ze zich nog tijdig kan veranderen. Maar wee, wanneer de Heer Zijn stem laat klinken en iedereen hard aangepakt wordt die zijn oor voor deze stem sluit.

Aan hen zal de Heer zich tonen in Zijn toorn en alles rondom hen zal in grote nood vergaan, wanneer de Heer Zijn arm zal uitstrekken over degenen die Hem verloochenen.

Dan zal Zijn woord vervuld worden dat er gehuil en tandengeknars zal zijn bij degenen die zich in lagere sferen bevinden.

Amen