Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0593
24 september 1938

Lichtwezens in de materie - Hulp aan de zwakken van wil - Deemoed

Begin in naam van Jezus: En de weg die naar het heil voert zal jullie gewezen worden. De aarde zal ontelbare wezens herbergen die uit het lichtrijk afdalen naar de mensen. En al deze wezens gaan in de materie over en ze zoeken ook aansluiting bij de mensheid om haar behulpzaam te zijn door vanuit henzelf het geestelijke sterk te laten werken om over te stromen in de mensen op aarde die met deze materie in verbinding treden. En zo is er een nieuwe verbinding tot stand gebracht van het licht naar de donkere nacht.

Dit licht zal veel helderheid verspreiden en een welbehagen in zijn drager teweegbrengen. En zo zal de tegenpool wederom aan macht verliezen, want het goede geestelijke zal ook dat wat zijn verblijfplaats is bemachtigen en het boze afzwakken en zeer spoedig in het tegendeel veranderen. Op deze manier probeert de Heer diegenen bijstand te verlenen, die weliswaar in strijd gewikkeld zijn met de duisternis, maar niet de nodige wilskracht bezitten, en die wel het goede willen, maar niet genoeg strijden.

Hun wil echter laat God met erbarmen ingrijpen en de grote liefde van deze lichtwezens voert deze opdracht bereidwillig uit om zielen te redden voor de eeuwigheid.

Een dergelijk voornemen is in geen geval ongevaarlijk voor deze lichtwezens die zich in de materie belichamen, aangezien het ook een grote geestelijke kracht vergt en veronderstelt. Maar de lichtwezens helpen elkaar opdat niemand zwicht voor de macht van de boze.

En daardoor is er aan de mensen een genade geschonken die voor het menselijke verstand onmeetbaar is. Desondanks zullen de mensen toch nog veel leed moeten dragen, maar wie van binnen voelt dat het leven hem niet alleen aardse plichten oplegt, wie overpeinst of en hoe hij de wil van God vervult, die kan al een heel bereidwillige tegemoetkoming van de geestelijke wereld verwachten. En wat hij dan aanroert in het zalige besef van de hulpvaardigheid van ondoorgrondelijke krachten, dat zal op hem zulke kracht uitstralen.

En zo laat de Heer degenen wier gemoed ontvankelijk is voor Zijn liefdesgaven, afzonderlijk van de goddelijke kracht proeven.

En wanneer ze hun vrije toestand dan opmerken, wanneer ze zich bewust worden van hun verlangen naar boven, naar het loskomen van deze aarde, dan zal het woord van God hun ook op het juiste moment verkondigd worden en met een hunkerende ziel nemen ze het gewillig aan. Het land dat hun beloofd is, zoeken ze nu niet meer op aarde.

Ook de ban is gebroken die de krachten van het licht vrijwillig op zich namen, als ze erin geslaagd zijn een ziel op te wekken tot de geestelijke morgen. Het enige doel van alle lichtwezens is het goddelijke te verzamelen en terug te leiden opdat dit de eeuwige Godheid herkent en zich weer voor eeuwig met Hem versmelt. Waar jullie zoveel hulp geboden wordt door de oneindige liefde van God, is enkel jullie goede wil nodig.

De Heer kent de zwakheid van Zijn schepselen en wil niet dat dit de oorzaak is voor de ondergang en Hij sterkt jullie daarom daar waar jullie zelf de kracht ontbreekt. In alles wat jullie omgeeft zal deze kracht jullie te hulp komen en jullie kunnen alleen maar opmerken dat jullie geest actief wordt en opheldering verlangt.

De Heer bereidt de zeldzaamste ervaring voor jullie voor en Hij laat iedereen daaraan deelnemen. Alleen de mensen die verhard zijn en volledig van God afgekeerd, zullen deze belevenis willen afdoen met minachtende gebaren.

Maar jullie anderen, die in je hart voelen dat de Vader jullie roept, let niet op deze mensen en laat jullie niet van de wijs brengen, maar neem aan wat de stem van het hart jullie zegt. Luister naar de roep van de Vader en geef je met heel je wil over aan Hem en jullie zullen Zijn kracht en liefde zelf ervaren. Jullie mogen niet wankel worden als jullie eenmaal het plan opgevat hebben jezelf bij de Heer aan te bevelen. Alleen jullie volledige overgave maakt jullie oersterk, maar degenen die zich weren, zullen zwak worden, want hun kracht is niet van God. Ze is een misleiding van de boze die hen opjut tot verzet om hen voor eeuwig in de afgrond te storten. Zodoende is de aarde een genadetijd gegeven, die te midden van lijden en ellende als uitermate weldadig te bemerken zal zijn, want zij die ellende hebben, zullen hulp zoeken en vinden en dat vaak op wonderbaarlijke wijze.

Let slechts op de tekenen, want de Heer zal zich overal kenbaar maken.

Jezus Christus is jullie nabij om opnieuw iedereen die van goede wil is uit de boeien van de duisternis te bevrijden. En Hij zal komen zoals Hij het beloofd heeft. Hij zal de zijnen rondom zich verzamelen en in hun midden zijn. En Hij is ieder nabij die zijn hart bereidwillig voor Hem opent.

Wie voor Hem in zijn hart een woning bereidt, zal Zijn genade en liefde mogen verwachten en voor de tijd op aarde steeds de zorgzame vaderhand voelen. "Laat de kindertjes tot Mij komen", zo zal Zijn roep klinken voor allen die Hem als Vader willen aanvaarden, "want het hemelrijk is van hen".

Amen