Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0592
23 september 1938

Gods Geest

De geest werd dus geleid zodat hij dwars door alle gevaren heen de weg naar God vond.

Hij was niet in staat weerstand te bieden aan zijn goddelijke kracht en bleef in de macht van Degene die zijn leven vorm gaf. Maar hoe onuitsprekelijk zwaar is het zich van demonen te ontdoen die eveneens hun macht op hem uitoefenen.

Hoe moet Gods Geest werkzaam zijn en zonder onderbreking vereniging met de ziel zoeken. En dit des te meer, des te doelbewuster die mens is. Hoe vaak volhardt hij juist in het streven naar het tegenovergestelde van deze vereniging met God. Dan bevindt de ziel zich zolang op de verkeerde weg als ze zich in geestelijke nood bevindt. Want het gewelddadige ingrijpen van de goddelijke macht zou nooit meer de liefde voor God teweegbrengen. De mens moet zelf de weg naar God vinden en Hem dan in liefde willen dienen. Dan zal elk geestelijk product, elke lering ervoor zorgen dat de goddelijke liefde gevonden wordt, en zonder weerstand zal zich nu een wedergeboorte in de geest voltrekken. En het hart opent zich nu voor al het geestelijke en de mens ontvangt de genade van de hemel en zorgt nu alleen nog voor zijn ziel. Laat het daarom alleen aan de Vader over hoe Hij Zijn schepselen bedeelt en neem iedereen die jullie liefhebben, in jullie gebed op.

Denk aan de macht van de Allerhoogste en weer elke twijfel. Zij die door het etherblauw naar jullie afdalen, hebben grote kracht, en met deze kracht werken ze volgens de bedoeling van God en laten niets onbeproefd wat de ziel helpt tot inzicht te komen. Bij wijze van proef zal het aan velen op aarde overgelaten worden om zich zichtbaar te uiten, en welke wegen hun zijn voorgeschreven, kunnen jullie niet inschatten. Alleen zal het overal licht worden waar hun werkzaamheden aanvangen, en de harten zullen in liefde ontbranden.

Weet dan dat hun opgave buitengewoon is.

Ga hen met goede wil tegemoet, laat jullie onderwijzen en luister naar elk woord dat jullie gegeven wordt. Want willen jullie dat Gods Geest jullie zal vervullen, dan moeten jullie Hem toegang verschaffen tot jullie hart.

Amen