Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0591
22 september 1938

Ware verdedigers van Gods Woord - Positie in het aardse leven

Weet dat een rechtvaardig oordeel tot uiting zal komen waar men zal opkomen voor de naam van de Heer. Ware verdedigers van mijn woord op aarde schrikken voor niets terug en volgen de stem van hun hart. Deze mensen kunnen zich niet steeds uit het aardse leven terugtrekken, want hun positie vergt vaak van hen dat ze het volhouden op een plaats die ze zelf gekozen hebben. En toch komen de geestelijke machten hun ook in deze situatie weer ter hulp, zodat ze zich kunnen afzonderen van elke werkzaamheid die tegen het woord van God gericht is. Rechtstreeks verbonden met hun aardse werkzaamheid worden hun ook mogelijkheden tot actieve geestelijke uitwisseling geboden en vinden ze daardoor ook de nodige kracht om weerstand te bieden wanneer van hen inzet gevraagd wordt tegen het woord van God in. Wanneer de mens eenmaal zijn God belijdt, dan zijn de medemensen niet in staat hem van de wijs te brengen, en vinden ze in hem zelfs een daadkrachtige tegenstander die volledig instaat voor dat wat hij als het goede heeft ingezien. Als men hen steeds de zuivere waarheid overdraagt, komen ze daar ook van harte voor op en vrezen ze geen aardse macht. Ze zullen op het lijden inhaken, het zal voor hen slechts een steeds grotere aanleiding geven om geestelijk werkzaam te zijn.

Al hun inspanningen zullen erop gericht zijn de goddelijke beschikking te leren verstaan.

Ze zullen in elke noodsituatie een beproeving van God herkennen en het hele aardse bestaan als een louteringsproces beschouwen, en ze zullen ernaar streven naar vermogen aan zichzelf te werken met een duidelijk besef van het doel van het aardse leven. Als de waarheid zich aan hen geopenbaard heeft, dan blijven ze trouw aan de goddelijke Schepper en offeren bereidwillig welzijn en aardse goederen voor Hem op, want voor hen heeft het woord van God, Zijn liefde en genade aanzienlijk meer waarde dan aardse goederen. De Heer geeft hen dubbel doordat de waarheid hun vanuit meerdere bronnen toekomt.

Alleen de opmerkzame waarnemer ziet hoe de draden van de eeuwige Godheid samenkomen. En Hij zal de mens in de richting sturen waar hij de stem van God hoort. In hem is het verlangen ernaar zo sterk geworden dat hij steeds op het goede spoor zal zijn, ongeacht of hindernissen van buitenaf hem bedreigen. Hij blijft trouw aan zichzelf en verlaat de Vader niet als hij Hem herkend heeft.

Daarom zal hij ook onder bescherming staan van Hem, die hij in zijn hart draagt. En hij zal zijn weg mogen bewandelen zonder zorgen om aan de uitwerking van aardse macht ten prooi te vallen. Laat daarom steeds alleen jullie Vader in de hemel heersen.

Hij alleen weet wat jullie nodig hebben.

Hij alleen heeft de macht het onheil van jullie lichaam en ziel af te wenden en Hij alleen zal jullie later het loon geven dat Hij beloofd heeft aan degenen die Hem trouw zijn. Zijn woord is de grootste macht en de betrouwbaarste bescherming. Als jullie dit hebben, gaan jullie zonder gevaar door het aardse leven en bereiken jullie het doel.

Amen