Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0572
6 september 1938

Macht van het gebed - Ontvlucht de vreugden van de wereld - Lichaam en ziel

Probeer je eens in de toestand te verplaatsen waarin je de zintuigen alleen op God richt. En wanneer je gedachten willen afdwalen, roep Hem dan aan om hulp. Dan hoor je elk woord van ons helder en duidelijk, want de macht van het gebed is onuitsprekelijk groot. Jullie kennen haar alleen nog niet goed.

In wereldlijke dingen wordt voor jullie de vervulling van jullie gebed tastbaar, maar op geestelijk gebied is ze voor jullie niet zo duidelijk waarneembaar. Toch strekt het de ziel enorm tot voordeel, wanneer jullie je innig tot de hemelse Vader wenden. En de zegen van het gebed is, dat jullie je steeds hoger ontwikkelen en dat de druk steeds meer van de ziel afvalt. De ziel verheft zich en neemt niet meer zo zeer deel aan het aardse lijden en hierdoor kan ook het lichaam het leed veel gemakkelijker verdragen.

Ten tijde van aardse nood keert de ziel wel weer terug in het lichaam en geeft ze het de kracht om met het oog op de eeuwigheid alles geduldig op zich te nemen. Want lichaam en ziel vechten samen voor de innerlijke vrede.

Ontvlucht de vreugden van de wereld! Deze vermaning kan jullie niet vaak genoeg toekomen, want dan pas zal jullie een juiste voorstelling van jullie geestelijk bestaan kunnen worden gegeven. Het is van veel meer waarde de gedachten naar God te verheffen dan ze aan de aardse vreugden te wijden. En tegelijkertijd beginnen jullie de ziel los te maken van het lichaam.

Wanneer ze in onze sferen wordt binnengeleid, wordt de ziel de mogelijkheid geboden om spoedig contact te maken met haar sluimerende geest. En dan is het bestaan op aarde voor haar alleen nog maar een middel tot het doel. Ze zal steeds het lichaam stimuleren om alleen de aardse plichten na te komen en zich volledig in te zetten voor een werkzaamheid in liefde, om met alle kracht de liefde te onderhouden en daardoor steeds nieuwe kracht naar de ziel te voeren die weer dient voor de vereniging met de geest van God.

Het ijverige werken van het lichaam met de ziel moet geestelijk succes hebben. Daarvoor is alleen de zegen van boven nodig, die in vurig gebed afgesmeekt moet worden. Elke diepe zucht die met kinderlijk vertrouwen naar de hemel wordt gezonden, verzekert jullie ook van de ondersteuning van de hemel. En op het gebied van geestelijke zorgen zullen jullie ook niets tevergeefs vragen. Want voor de Godheid is alles zichtbaar, dus ook wanneer er vanuit het diepst verborgen plekje van het hart een roep om hulp zich een weg baant naar de Vader.

Amen