Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0563
31 augustus 1938

Liefdesgeluk aan deze en aan gene zijde - Lichtsferen - Naar binnen schouwen - Oorlog

Maak jullie met alle geweld los van de aardse vreugden en blijf in mijn liefde. Deze zal duizendvoudig vervangen wat jullie om mijnentwil opgeven. En zo zal de hemelse vrede zich in jullie ontvouwen. Jullie zullen in mijn liefde alle geluk op aarde vinden en onlosmakelijk met Mij verbonden zijn.

Alles opgeven om mijnentwil, laat dat jullie grondbeginsel zijn. Dan zullen jullie oneindig meer ontvangen dan jullie opgegeven hebben. Want als Ik jullie verkwik, gaat jullie verlangen waarlijk naar niets anders meer uit. En voor jullie zielenheil hebben jullie deze verkwikking hard nodig. Jullie kennen de vreugden van de hemel niet en jullie weten bijgevolg mijn beloftes niet naar waarde te schatten. Toch zullen jullie in onuitsprekelijke zaligheid baden als jullie mijn woorden opvolgen. Wat biedt de wereld jullie daarentegen? Slechts schijngoederen en schijngeluk. Maar het ware geluk is alleen bij Mij, bij degene die jullie geschapen heeft.

Jullie moeten slechts zoveel weten: jullie bezorgen jezelf deze gelukzalige toestand voor onbegrensde tijdsduur, zonder einde. Jullie zullen steeds hetzelfde verlangen ernaar ondervinden en dit verlangen wordt steeds weer door mijn liefde gestild. Op aarde weten jullie dit niet te meten en naar waarde te schatten, maar in de eeuwigheid verlangen jullie ernaar. De vervulling van jullie verlangen is met niets te vergelijken en daarom moeten jullie dit aardse leven met alle pijn en lijden verdragen.

Mijn liefde spant zich voortdurend in om deze gelukzalige toestand voor jullie toegankelijk te maken. Want de heerlijkheid van God bestaat sinds eindeloze tijden en zal tot in alle eeuwigheid blijven bestaan. Hoe inniger de gevoelens van een aards wezen voor zijn Schepper kunnen zijn, hoe groter de liefde van het mensenkind voor de hemelse Vader is, des te veelzijdiger manifesteert ook de geestelijke beleving zich op aarde.

De mens vertoeft al op aarde in lichtsferen als hij in zijn hart liefde voor de goddelijke Heiland koestert. En als de liefde zo tot de hoogste gloed is ontvlamd, dan is de Heer in Zijn volledige lichtgestalte midden in het hart aanwezig. Een blik naar binnen laat Zijn beeld stralen en uit het overvolle hart stijgt een vurig gebed omhoog naar de Vader, die Zijn kind meer dan rijkelijk bedenkt.

Kijk, mijn kind, vergelijk de tijd van mijn leven op aarde eens met het streven van nu. Alles wat zich in die tijd tegen mijn leer verzette, kwam uit het rijk van de duisternis. Er waren wel mensen die mijn woord buitengewoon bereidwillig aannamen, maar het was toch maar een klein deel in verhouding tot degenen die mijn woord afwezen. In latere jaren nam het aantal van mijn zogenaamde aanhangers dan wel toe, maar deze aanhangers waren niet bepaald mijn echte leerlingen.

Ze hadden mijn leer voor zichzelf wat aangepast en nu ontstond er in de volgende eeuwen oorlog na oorlog rond deze leer. Steeds was een zekere strijd aangaande mijn woord de oorzaak. En een leer omwille waarvan bloedvergieten ontstond onder de mensen, dat alleen al kon niet de juiste leer zijn die door Mij was ingesteld.

In de volgende eeuwen werd men het geloven echter moe en men beschouwde deze leer ook al gauw niet meer als zuiver goddelijk. Men verwijderde zich steeds meer van het ware geloof, in plaats van mijn onvervalste woord aan te nemen, dat volgens mijn wil steeds opnieuw aan de mensen gegeven werd.

Maar om nu de mensheid op de juiste weg van het inzicht te brengen, moest er nogmaals een grote schok komen voor alle religies, resp. alle doctrines die op aarde vertegenwoordigd worden, die zogenaamd mijn werk moesten zijn. En deze schok moet er nu toe leiden dat de mensheid zichzelf ernstig afvraagt wat de eeuwige Godheid van haar verlangt.

Zo moet mijn leer dus opnieuw onder de mensen verrijzen en deze leer zal door geen enkele oorlog of iets dergelijks bekrachtigd worden. Ook zal geen enkele religie tegen de andere strijden. Het zal alleen doorslaggevend zijn of de mensen Jezus Christus als Verlosser van de wereld zullen willen erkennen en Zijn leer als enige waarheid aannemen, of dat ze van plan zijn al wat waar is naar het rijk der fabelen te verbannen en zich te distantiëren van alle geloof aan de Verlosser. Maar dit zal nooit een strijdpunt zijn dat tot een oorlog zou kunnen leiden.

Het levende voorbeeld van mijn woorden is zonder meer de lang voorbereide strijd tegen alle geloof, die weliswaar overal woedt, maar die alleen in het hart van de mensen beslist wordt. Ieder zal naar buiten toe de wil vervullen die de aardse macht uitvaardigt. Maar Ik strijd om jullie harten. Ik wil het uiterlijke geloof niet. Ik wil diepe innerlijke beleving en jullie ware overgave aan Mij. Deze strijd moet in het hart worden uitgevochten en zal nooit betrekking hebben op wereldlijke gebeurtenissen, maar steeds alleen op het aannemen of het afwijzen van mijn zuivere woord.

Nu is de wereld veel te zeer verstrikt geraakt in aardse belangen en men zal steeds alleen om die reden een oorlog in scène zetten. Maar de vraag aangaande de eeuwige Godheid zal nooit een oorlog veroorzaken. De mensen zijn vandaag zo ver van geestelijke beleving verwijderd, dat ze dit niet tot het middelpunt van een wereldbrand zouden maken. Materiële belangen overheersen daarentegen buitengewoon sterk en zij alleen kunnen vijandigheden veroorzaken.

Deze voorspellingen (Joh. 16,8) hebben in wezen betrekking op de oorlogen die uit geestelijke oorzaken zijn ontstaan en een definitieve uitschakeling zal niet mogelijk zijn vooraleer de gehele mensheid in een meer geestelijke toestand getreden is, die dan echter ook een geheel andere instelling van de ziel waarborgt. Alle verschijnselen van nu wijzen echter op een ontgeestelijking van de geslachten en de vredestoestand die de gehele aarde omvat, zal nog in de verre toekomst liggen.

Mijn kind, dit zal je de innerlijke rust teruggeven en in vol geloof moet je de woorden aannemen, als zuivere waarheid en in liefde gegeven. Want het zal licht voor jullie worden als jullie erom vragen.

Amen