Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0561
28 augustus 1938

Inspanningen van de wereld tegen het geloof - Geestelijk schouwen - Voorspelling

Bewijs je wil door openlijk te bekennen dat je een verdediger van mijn naam bent op aarde. En dan wil Ik je door alle ongemak heen leiden, want de ellende van de wereld is onuitsprekelijk groot. En Ik zend mijn dienaren en boden uit om de weinige mensen te redden die mijn naam willen erkennen. En als ze echt met velen zijn, zal de oogst op aarde ook groot zijn.

In de terechtwijzing van mijn dienaren op aarde herkennen jullie ook mijn liefde voor hen. Steeds wanneer ze dreigen te wankelen, wek Ik hun geest tot leven en zo ondersteun Ik voortdurend hun werkzaamheid. Want niets is schadelijker voor de geest dan vermoeid in traagheid te verzinken.

Dus als jij ook een trouwe dienaar van je Heer wilt zijn en voor niets wilt terugschrikken, dan zal ook jouw kracht groeien en je bekwaam maken te doen wat onmogelijk lijkt. De wereld probeert steeds opnieuw mijn leer door het slijk te halen. En ze vindt steeds meer aanhangers onder de mensen, omdat deze heel erg ver verwijderd zijn van het ware geloof, van het geloof aan hun Verlosser en aan de liefde en almacht van een eeuwige God.

Dit alles is voor hen tot niets geworden, een sage, ver van alle waarschijnlijkheid. En zo beoordelen ze ook het verlossingswerk steeds meer als legende en zien het vreselijke gebrek en de achterstand niet die uit zulk een ongelovig oordeel spreekt. Welke waarde heeft hun leven en hoeveel lijden gaan deze mensen in het hiernamaals tegemoet!

En Ik zie dit lijden en wil hen daar graag voor behoeden. Daarom heb Ik bereidwillige arbeiders in mijn wijngaard nodig. Ik heb dienaren nodig op aarde die mijn zaad moeten uitzaaien, opdat het ontkiemt voor het te laat is. Ik heb mijn kinderen uitgekozen opdat ze de mensen het heil brengen en niets nalaten om zielen te redden uit grote nood.

En de wereldse bedrijvigheid is het grootste gevaar voor mijn gemachtigden. Ze moeten Mij volledig toebehoren en slechts mijn wil uitvoeren en zich volledig van de wereld losmaken. Alleen zo kunnen ze in mijn naam werken en mijn woord in hun hart vernemen. De snelheid van de gedachte draagt je ziel naar Mij als je je in vurig gebed tot Mij wendt. Elk goed voornemen draagt vrucht en elke lering vindt weerklank in je hart.

Op dezelfde wijze moeten al mijn leerlingen op aarde door Mij gesterkt worden. En mijn woorden zullen nooit aan werking verliezen als ze maar in het hart vernomen worden. Want wat alleen maar tot de oren doordringt, gaat als een holle klank aan hen voorbij. Maar wat eenmaal in het hart geworteld is, zal alles doorstaan en het zal degenen die dit woord gelovig vernemen, voortdurend kracht laten toestromen.

Luister daarom:
Zie, je hart zegt je met groot geweld dat Ik in de buurt ben en onstuimig jubelt het me toe. Als je het nu in je hoort klinken, heb Ik helemaal mijn intrek in jou genomen en wil Ik altijd in en door je werken. Dus zorg voortdurend voor je hart en houd het gereed voor de opname van je Heer en Heiland. En weet dat mijn liefde alles omvat wat alleen maar naar Mij verlangt. Wat van Mij is, is in de hartkamer verborgen: de goddelijke vonk van de liefde. En als je deze vonk tot een heldere vlam laat oplaaien, dan zul je levend worden in de diepste betekenis van het woord. Je zult alleen leven voor Mij en uit liefde voor Mij. En niets of niemand buiten Mij zal nog toegang hebben tot je hart.

En dan wil Ik je geven wat je beloofd was en er zal zich een nieuw leven voor je ontsluiten. In het helderste licht zul je mijn rijk zien te midden van de geestelijke wereld. Je zult de stemmen van de geesten horen en je zult door hen onderwezen worden op een manier die voor jou nuttig is. Maar dit zal pas gebeuren wanneer de bloeitijd voorbij is, wanneer het lichaam volledig veranderd is en aan geen enkele aardse verleiding meer is blootgesteld. Dit wijze vooruitzicht moet zo zijn om je andere dingen te besparen die schadelijk voor je zouden kunnen zijn.

In de volgende nacht zie je de opdracht die je gesteld is. Laat je ziel aan Mij over en geef haar helemaal aan Mij, des te meer kan Ik je beschermen en helemaal tot mijn werktuig maken. Want nu herhalen zich alle gebeurtenissen van mijn leven op aarde. Al degenen die mijn naam willen verdedigen, zullen vervolgd worden. Degene die opkomt voor de zuivere leer van mijn liefde, zal gevangengenomen worden. En degenen die Mij als de Verlosser bekennen, zullen moeten lijden.

Maar vrees niet, jullie geschiedt geen kwaad zolang jullie Mij als jullie Heer erkennen. Het is al eerder aan de wereld bekendgemaakt dat niets mijn macht aan het wankelen kan brengen en dat mijn wil overal ingrijpt, waar men tegen de mijnen in het verweer komt. Jullie strijden voor Mij, jullie Heer, en jullie zullen nooit overwonnen kunnen worden, aangezien Ik als jullie Leider ten strijde trek en Ik goed weet wie de zege toekomt.

Neem dus alles op jullie en vertrouw op Mij, jullie Heer en Heiland, en jullie zullen sterk zijn, ook alleen. Ik ben immers voor altijd en eeuwig bij jullie. Houd vast aan dit woord wanneer het gevaar op je af lijkt te komen. Je bent nooit alleen, maar steeds beschermd door je Heiland, die je liefheeft en aan wie je je voor altijd volledig moet overgeven om voor Hem te werken en ontelbare zielen uit de nood te redden, om ze vanuit de geestelijke nacht naar het heldere daglicht te voeren.

Amen