Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0560
28 augustus 1938

Waarschuwing voor wereldlijke vreugden

Kijk, mijn kind, jullie kunnen me slechts ver van de wereld vinden. Ik zal nooit vertoeven waar de mensen hun aardse vreugden najagen. Deze zullen steeds als een muur tussen Mij en de mensenkinderen staan. Alle aanbiedingen van de wereld kunnen voor jullie niet vervangen wat Ik jullie kan geven. En wanneer jullie hier niet volledig afstand van willen nemen, dan blijven jullie in jullie hart ver van Mij. En zo beroven jullie jezelf van het meest kostbare, want jullie laten je verleiden en jullie lopen te gemakkelijk in de valstrikken van de wereld. Maar dit is en kan toch niet mijn ware leven zijn.

En zie, jij bevindt je in dit gevaar. Je moet elke toets doorstaan, want Ik zend je die om je te beproeven. De wereld biedt je niet veel. Het zijn slechts schijnbare vreugden die geen duurzaamheid hebben. Maar wat jij geeft is veel meer. En daarom maan Ik je ernstig aan je niet te laten verleiden door deze verlokkingen van de wereld als je in mijn liefde wilt blijven. En Ik maan je aan je des te ijveriger aan je arbeid te wijden.

Wanneer je dit maar ten volle nastreeft, zal ook de kracht je gegeven worden om jezelf te overwinnen. Je mag de zegen van de hemel en mijn liefde niet opgeven omwille van aardse vreugden. Want deze kunnen voor jou nooit de gaven van boven vervangen. En, mijn kind, denk er daarom aan dat het ook vandaag alleen maar mijn liefde is die je waarschuwt. En probeer deze liefde waard te worden en te blijven.

Amen