Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0548
16 augustus 1938

Aanmaning tot eensgezindheid - Vredelievendheid - Liefde

Jullie die op aarde met elkaar verbonden zijn, zullen elkaar moeten leren begrijpen. Jullie moeten elkaar respecteren en liefhebben, jullie moeten de zorgen met elkaar delen en jullie inspannen het volste begrip voor elkaar op te brengen. Want jullie zijn toch allemaal kinderen van één Vader. Jullie zijn allemaal een deeltje van de eeuwige Godheid en zodoende zijn jullie toch allemaal gelijke schepselen van Zijn liefde.

En wanneer jullie geloven je boven de anderen te mogen verheffen, dan zullen jullie bezwaarlijk welgevallig zijn voor God. Want wat jullie voor jullie vervolmaking in de weg gelegd wordt, zal dan voor jullie een steen des aanstoots worden. Jullie moeten met elkaar een relatie opbouwen die beantwoordt aan de wil van God. Jullie oogsten immers veel meer liefde, waar jullie liefde zaaien. En ieder hart zal zich liefdevol naar jullie toewenden, waar jullie deze liefde schenken.

Voor jullie betekent het telkens een zelfoverwinning, maar wat het voor jullie ziel aan voordelen biedt, is oneindig waardevol. De naastenliefde moet beoefend worden en nooit nagelaten of zelfs geminacht worden. Want jullie eigen kracht zal in dezelfde mate groeien als jullie de naasten gedenken. Laat daarom geen onvrede onder jullie ontstaan. Leef in de liefde en probeer met liefde alles in evenwicht te brengen en geef zelf geen aanleiding tot de liefdeloosheid van een ander.

Jullie gehele wezen moet toch pure liefde worden. Daarom zullen jullie er ook zelf op bedacht moeten zijn steeds alleen maar liefde te geven om des te meer liefde te kunnen ontvangen. En oordeel niet, opdat jullie niet geoordeeld worden. Deze weinige woorden moeten jullie steeds weer in jullie gedachten roepen, wanneer jullie het gevaar lopen een oordeel te vellen over jullie medemensen. Iedereen heeft zijn gebreken en zwaktes.

Velen herkennen ook zichzelf niet en zijn daarom aanmatigend tegenover anderen. Wie zich echter oefent in zachtmoedigheid, die zal ook zulke medemensen met het grootste geduld en met vredelievendheid tegemoet treden en de taak van rechter aan de Heer overlaten. Want Hij alleen zal er zorg voor dragen dat ook zij Zijn macht beseffen en de laatste last van hun leven in diepste deemoed dragen.

Maar jullie zelf zullen slechts met de grootste liefde jullie opgave moeten vervullen, die erin bestaat dat jullie je verenigen, dat jullie aan alle gebreken van anderen voorbijzien en dat jullie er steeds alleen maar naar streven de Heer te dienen. Dit doen jullie ook als jullie een verbinding tot stand brengen enkel en alleen met de bedoeling de medemensen het rijk van God te verkondigen.

Al jullie inspanning zal succes hebben, als jullie steeds slechts de ware liefde tot drijfveer maken. Wanneer jullie je inspannen liefde te geven, zal deze liefde op goede bodem vallen en weer liefde opwekken. Doch in onvrede kan nooit liefde gedijen, maar de boze macht kan des te meer aan invloed winnen. Probeer jullie daarom van elke liefdeloosheid te onthouden, als jullie je willen verenigen met degene die de ware Liefde zelf is.

Amen