Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0473
19 juni 1938

Goddelijke genade

Zeer weinigen van jullie weten de genade van de Heer op waarde te schatten en de mensen geloven uit eigen kracht het doel te bereiken dat jullie allen gesteld is. En toch zijn ze nergens toe in staat zonder de genade van God. Daarom begeven de mensen zich vaak op de verkeerde weg. Hun eigen wil zet hen daartoe aan. Ze slaan geen acht op de goddelijke genade, vragen er niet om in het gebed en zo zijn ze alleen op zichzelf aangewezen. En dan is hun handelswijze zuiver menselijk en aards.

Degenen die zich aan de goddelijke genade en de Heer toevertrouwen, zullen steeds veel sneller voorwaarts gaan. Want zij komen gemakkelijk tot inzicht, zij zullen een scherper oordeelsvermogen verwerven. De diepste aandrang van het hart zal hen steeds de weg wijzen die voor God welgevallig is. En de wilskracht zal gesterkt worden om uit te voeren wat het hart voorschrijft. Op die manier werkt de goddelijke genade steeds intensiever, hoe meer ze in het gebed afgesmeekt wordt. En waar de ziel dan nog door belast wordt, zijn steeds slechts lichte beproevingen om hun weerstandsvermogen te versterken.

Voor de tijd op aarde is de overgave aan de Heer geheel voldoende om zich te verzekeren van uiteenlopende genademiddelen, want de Heer verlaat niemand die op Hem vertrouwt. Hij wil dat alle kinderen zich tot Hem wenden en Hij zal ze daarom ook rijkelijk bedelen zodat op aarde voor niemand de weg te zwaar zal worden. En met deze hulp toegerust, zal het aardse leven voor de mens ook het resultaat opleveren dat het doel is van zijn ziel.

Wat nu voor jullie mensen onverklaarbaar lijkt, wat voor jullie niet te vatten is of twijfel in jullie oproept, vertrouw dat allemaal toe aan jullie Heiland. Hij zal jullie over alle dingen opheldering geven, want jullie mogen zoals kinderen tot de Vader spreken en jullie zullen nooit zonder antwoord blijven. Maar het is noodzakelijk dat jullie je echt kinderen van jullie Vader voelen, dat jullie ten volle geloven alle kracht bij de hemelse Vader te vinden en dat jullie geloven dat jullie, als jullie je er maar voor inspannen, verwaardigd worden om alle hulp te ontvangen.

Zonder geloof kunnen jullie ook niet van harte bidden en dan kan jullie ook de goddelijke genade niet gegeven worden. Want steeds zal het geloof voorop staan. Als jullie geloven dat er een Vader in de hemel is, dat Hij jullie als Zijn kinderen verzorgt, dan zal het voor jullie ook gemakkelijk zijn Hem innig om Zijn hulp te vragen en dan zullen jullie voor altijd gezegend zijn met genade.

Gewillige, vertrouwende kinderen zijn de grootste vreugde voor de hemel. In het geloof en de goede wil is de voorwaarde gegeven voor een levensloop op aarde die welgevallig is voor God. De genade van de Heer ondersteunt alle streven en onthult de geestelijke waarheden aan het mensenkind. En zo zal de weg naar boven steeds gemakkelijker worden, zolang de wil en het hart steeds alleen tot de Vader worden gewend. En wanneer jullie in Zijn genadezon staan, hebben jullie op jullie aardse weg niets te vrezen wat jullie ziel schade zou kunnen toebrengen. Want het lichaam kan vergaan, maar de ziel moet aan het einde van het leven onbeschadigd het hemelse rijk kunnen binnengaan.

Amen