Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0450
4 juni 1938

Stem van de Heer - Geloof en ongeloof

En ga dan verder: Besef dat je een wijze bent onder de wijzen, wanneer de stem van het hart voor je weerklinkt, wanneer de Heer zelf je door Zijn boden onderwijst. Als je deze stem hoort, dan gehoorzaam je ook telkens aan het verzoek dat van boven tot jou gericht is en deze verbinding geeft jou en ons grote zegen. Want alle wezens rondom je luisteren aandachtig en ontvangen tegelijkertijd alle leringen die je geboden worden.

Nu zullen vrome mensen niet aarzelen om de waarde en zegen van deze woorden in te zien en ze zullen zich daarom inspannen om ze, net als jij, naar hun leven te vertalen. Ze zullen ze allemaal ook zonder bedenkingen als zuivere waarheden van God aannemen. En de grote zegen kan ook alleen aan juist deze mensen gegund zijn. Want wie niet gelooft, neemt de woorden ook geenszins aan als van boven gezonden en hij zal daarom zelf ook niet het nut ervan ondervinden. Daarentegen zou alle leed op aarde weerhouden en verminderd kunnen worden door de aanname en navolging van deze leringen.

Kijk daarom naar de ontzettend grote nood onder de mensheid. Enkel en alleen het ongeloof is hier de oorzaak van. Het ongeloof aan een kracht die hulp kan bieden. Het ongeloof dat de mensheid zich zelf deze hulp zou kunnen doen toekomen door te danken en te handelen. Het ongeloof zal haar nood steeds groter laten worden, want het einddoel van de mensen is juist dit geloof. En om de mensen tot geloof te brengen, moeten er zo oneindig veel beslommeringen en zorgen over de mensheid komen. Want dit is het enige dat bij de mensen nog een verandering teweeg kan brengen, wanneer tekenen en woorden van boven niet erkend en aangenomen worden.

Op dit moment wordt de mensheid omvat door de diepste duisternis. Alles smacht in de ketenen van de materie. Slechts een klein deel bezint zich over zichzelf en geeft de eeuwige Heer en Schepper de eer. Maar volgens het gebod van God zal de aarde tot een dal van lijden moeten worden om het aantal te vergroten van degenen die Hem herkennen. En al het leed van de aarde zal een stimulerende en zaligmakende uitwerking hebben in de eeuwigheid. Wees daarom niet bang voor wat jullie overkomt. Het is van voorbijgaande aard en alle leed zal jullie later zegen brengen.

Maar wie op aarde aan het lijden ontsnapt, zal het moeilijk hebben in het hiernamaals. De stem van de Heer overstemt alle wereldse bedrijvigheid. Ze zal ook daar doordringen, waar men het bestaan van een Godheid niet wil toegeven. Ze zal ook daar verwarringen, angst en lijden aanrichten om ook daar Zijn zaad te zaaien, opdat het ontkiemt en op het moment van rijping vrucht kan dragen. Wie deze stem hoort en haar navolgt, zal wijs zijn. Hij alleen zal dingen weten die voor anderen verborgen blijven.

Begrijp dit en handel ernaar. Hoe inniger jullie de verbinding met de Godheid zoeken, des te eerder en hulpvaardiger zal ze jullie tegemoet komen. En alleen de ernstige wil het goede te doen en juist te beantwoorden aan het doel van het aardse bestaan volgens de wil van de Hoogste - alleen deze wil brengt jullie dichter bij de waarheid en zodoende dichter bij het doel: de vereniging met de eeuwige God, de Vader van al het licht.

Amen