Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0429
23 mei 1938

Liefde

Degenen die Mij liefhebben staan in mijn genade. Mijn kind, in jouw hart is de gloed waarvan Ik het middelpunt ben, nog niet ontvlamd. Het vuur van de liefde is een heel klein vlammetje voor de mensenkinderen voor wie het Hoogste en Heiligste nog verborgen is en die Mij nog niet in mijn gehele wezen gevat hebben. Zoals jij je er nog niet van bewust bent met welke innigheid Ik de mijnen aan mijn hart druk, zo ben jij je ook nog niet bewust van de kracht van mijn liefde.

En wanneer deze kracht zich zal uiten, dan zullen de hemel en de aarde voor jou ontsloten worden en de liefde zal in jou met zo'n geweld ontbranden dat je gelooft haast te vergaan. Je wordt door zo'n verlangen naar de Heiland overvallen dat het aardse leven je onverdraaglijk toeschijnt en je niets anders meer verlangt dan met Mij verenigd te zijn. En dan moet het blijken of je in staat bent Mij een offer te brengen, of jij je voor de tijd op aarde tevredenstelt met het besef van mijn liefde die naar jou gekeerd is en omwille van deze liefde voor Mij werkzaam wilt zijn op aarde, wanneer je tijd gekomen is.

Ik verlaat je nooit ofte nimmer en Ik ben altijd bij jou. Toch moet je op aarde eerst de graad verwerven die je het hoogste loon in de eeuwigheid zal opleveren: het kindschap van God met alle rechten die door de Vader overgeleverd zijn en onbeschrijflijke zaligheid. Als je dit aardse leven wilt dragen, zal Ik je de kracht geven door mijn liefde. Maar je moet eerst inzien wie Ik ben, dan pas zul je me kunnen liefhebben, zoals al mijn kinderen me moeten liefhebben.

Jij, mijn kind op aarde, gaat zo'n uitermate genadevolle weg. En er worden poorten voor jou geopend die veel verborgen zaken voor je bekendmaken. Je wandelt in het licht en zoekt Mij elke dag en elk uur. Ik wil me door jou laten vinden en Ik wil je het gezichtsvermogen geven, zodat je Mij mag herkennen, opdat je me voortaan zult liefhebben met alle gloed waartoe je hart in staat is.

Ik moet je eerst helemaal vastgrijpen. Ik moet je verlangen naar Mij steeds groter laten worden. Dan pas wil Ik je dorst lessen en zelf naar je toe komen en in jou het heiligste gevoel opwekken: brandende, onuitwisbare liefde die tot in eeuwigheid duurt. Degenen die Mij zoeken, zullen Mij vinden. En degenen die Mij willen dienen, moeten niet heersen. Niets is echter mogelijk zonder de liefde, want alleen zij brengt jullie dichter bij de eeuwigheid. Begeer daarom slechts innig en vurig Mij te kennen en Ik wil je gebed beantwoorden en je de zaligheid van de hemel laten proeven, opdat je eeuwig niets anders verlangt dan voor je Heiland te leven en te sterven.

Amen