Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0423
18 mei 1938

(Vorderheide)

Zie, mijn kind, voor jou is de weg uitgestippeld en elke opwelling van je hart wijst je deze weg. Wat je begint, heb Ik wijselijk bepaald, aangezien je Mij wilt dienen. Het zal je nu echter op veel momenten toeschijnen dat jij je van Mij losmaakt en alleen staat. Voor dit gevoel heb Ik mijn plan, want alleen door voortdurend strijden en vechten wordt je wil om Mij te bereiken gestaald.

Daarom bracht Ik je ook hiernaartoe en Ik maak deze dag voor jou bijzonder zegenrijk. Wat je in je hart opneemt, moet je liefde leren. Er zullen er slechts weinig zijn die volledig in Mij volharden, maar deze weinigen moeten elkaar trouw blijven en door mijn genadezon beschenen worden. Het lichamelijke welzijn is slechts bijzaak, als jullie maar je geestelijke honger en dorst kunnen stillen. En in de nabijheid van mijn dienaren op aarde zul je rijpen en je steeds in hogere regionen verheffen, want jullie zijn voorbestemd om voor mijn woord op te komen en het is wederom mijn liefde die jullie samenbrengt en leidt.

Probeer dus, mijn kind, om elk ontvangen woord aan te nemen als ware het voor jou uitgesproken. Zie, je geest is bereidwillig, maar de volledige diepte van mijn liefde vat je nog niet. Elk woord zal je pas toekomen als gevolg van een vaste wil en na voortdurende strijd. Maar als je hart eenmaal de innige liefde voor Mij herbergt, dan zul je horen wat Ik je wil overbrengen. En dan zul je beven van geluk. Een onuitsprekelijk gelukzalig gevoel zal je vervullen en je zult steeds maar mijn woorden willen ontvangen.

Maar nu ligt er nog een onbedwingbaar belemmerend gevoel voor de deur van je hart, dat zijn grond vindt in een geloof dat nog niet sterk genoeg is. Kijk, waar je dit geloof kunt versterken, zul je ook elke remming verliezen. De woorden zullen snel en gemakkelijk je hart binnendringen. Je ontvangt met helderheid van geest en met een jubelend hart. O, probeer dit geloof te verwerven, laat je leiden en de weg wijzen door alles wat Ik je toezend. Niets is zonder bedoeling, laat daarom alle vrees vallen.

Ik wil je ook vandaag blij maken en je geestelijke voeding geven om je te sterken en die je hartje dichter bij Mij brengt. Maak je los van elke twijfel, leg alles vol vertrouwen in de handen van je Heiland die je beschermt en je beslist op alle wegen vergezelt. Wees alleen maar vol vertrouwen. Wat mijn tongen zeggen, is steeds alleen voor de juiste oren bedoeld. En mijn woorden moeten ook daar binnendringen waar het nodig is. De beste strijders voor Mij en mijn leringen moet Ik ook buitengewoon toebedelen, want jullie mensen vrezen en weifelen, ook al zijn jullie van goede wil. Maar Ik ken toch jullie noden. En als jullie Mij om hulp roepen, dan ben Ik reeds bij jullie en geef Ik wat jullie vragen.

Jou, mijn kind, wil Ik rijkelijk en onophoudelijk bedenken. Schik je steeds in alles wat Ik om je heen laat gebeuren en je zult spoedig op een hoogte zijn die je vandaag nog onbereikbaar toeschijnt. Wanneer de dag ten einde loopt en jij je innig aan je hemelse Vader overlaat, zal je een straal van verlichting gegund zijn. Hef dan de ogen op naar Hem die jouw en jullie aller zielenheil verlangt vanuit Zijn vaderhart, dat vol is van innige liefde voor jullie. Want Zijn ogen waken over jullie allen, die Zijn kinderen zijn en waar jullie hart vraagt om genade, wordt het deze mateloos gegeven. Zorg daarom allemaal voor elkaar en jullie zullen rijp worden. Jullie zullen de goddelijke grootheid steeds meer herkennen en jullie zullen naar waarheid mijn kinderen genoemd kunnen worden.

Amen