Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0413
12 mei 1938

Troostrijke woorden van de Vader - Aansporing tot vast geloof

De adem van God waait rondom je, mijn kind, wanneer jij je in innig gebed tot Mij wendt. Probeer je steeds aan de hemelse genade over te geven en spoedig zal de vrees uit je hart verbannen zijn. Want je moet weten dat ieder die Mij vertrouwt, een onuitputtelijke hoeveelheid liefde verwerft. Ik laat je in geen enkele nood van het lichaam en van de ziel alleen. Want een hart dat Mij vertrouwt, is sterk in zijn geloof. Het geloof is echter eeuwig het hoogste. Als je een diep, onwankelbaar geloof het jouwe kunt noemen, dan sta je zelfs veel hoger dan de hoogst geboren mens op aarde. Want degenen die Mij geloven zijn mijn kinderen en de kinderen van God zijn niet meer van deze wereld.

Ontvang en begrijp dit: Ik wil dat jij je dit diepe geloof eigen maakt. Ik wil ook dat je vol vertrouwen al je zorgen aan Mij geeft en Ik wil deze zorgen van je wegnemen zoals een Vader al het kwade ver van Zijn kinderen houdt. Hoe meer je vertrouwt, des te verder zal al het onheil van je af staan. Je ziel aarzelt nog en toch staat ze in een overvloed aan genade.

Daarom moet je ernaar streven je van elke schroom te ontdoen, steeds alleen je Heiland te vertrouwen. En je moet je in een toestand plaatsen waarin jij je diep gelovig en met een vrolijk gemoed aan de hemelse Vader overlaat. Want Hij is begaan met jullie welzijn. En wanneer de ziel goed verzorgd is, dan zijn de lichamelijke noden die jullie nog bedrukken niet te bespeuren en ook van zeer weinig belang, wat jullie pas zullen inzien wanneer jullie zelf aan het lichamelijke omhulsel ontstegen zijn.

De Heer waarschuwt iedereen voor een te oppervlakkig geloof. Jullie zullen de kracht van een diep geloof zeer snel in jullie zelf gewaarworden. Jullie zullen aan elke druk en elke aardse zwaarte ontheven zijn als jullie maar geloven. Want het vertrouwen dat de Vader in de hemel jullie niet zonder hulp laat, zal jullie ook alle moeilijkheden veel gemakkelijker laten verdragen en zo komen jullie steeds dichter bij het eeuwige vaderland. Want een juist geloof is de basis voor juist handelen en hierdoor vinden jullie zeker de weg naar de hemelse Vader.

Amen