Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0387
24 april 1938

Voorspelling - Daniel - Strijd van de geestelijke wezens uit de lichtsfeer

Degenen die zich geroepen voelen een bestaande wereldordening te hervormen, zullen nog voor hun einde geoordeeld worden. Aan hen zal de profetie zich voltrekken van Daniel in de leeuwenkuil, die de wereld waarschuwt voor een ingrijpen in de wil van Jehova. Volgens deze profetie zal een klein schepsel de Heer trotseren en het zal zich willen verheffen boven de Heer en dat zal tijdelijk en voor eeuwig zijn ondergang zijn.

Want zoals alles in afzienbare tijd zal veranderen, zoals alles wat van vroegere grootheid getuigde, zal vergaan, zo zal er zich weldra ook in de geestelijke wereld een kentering kenbaar maken, dat ook een merkbare invloed op de mensenkinderen zal hebben. Want de geestelijke wezens proberen met alle macht de gedachten van de kinderen op aarde te bemachtigen. Ze zetten zich tot het uiterste in zich toegang tot hen te verschaffen om de korte tijd dat hun het werken voor de zielen van de mensen gegeven is, op alle denkbare manieren te gebruiken.

Het zal een grote oogst worden die de Heer wil houden. En hoewel de wereld nog ontelbare zielen met haar bekoringen gevangen houdt, zal het verlangen naar geestelijk goed toch steeds levendiger in hen worden, omdat er een zichtbare veredeling van de mensenkinderen bereikt wordt door de inwerking van de goede geestelijke wezens. Want er bemiddelen krachten die uit de lichtsferen naar de mensen gekomen zijn en die tot oneindig veel in staat zijn om de zielen gewillig te maken en die nooit nalaten te strijden, om zielen voor Christus te winnen.

Zo zal echter ook weerstand geboden worden aan de vijandelijke machten. Wat slechts de minste wil in zich heeft de goede weg te betreden, zal hun ontworsteld worden. En ontelbare wezens zetten zich met noeste geestelijke arbeid in om de wil in de mensen op de goddelijkheid te richten. En hun loon zal niet gering zijn, want elke ziel is voor de hemelse Vader van onvergelijkbare waarde. Ze is immers een deel van de eeuwige Godheid. En daarom is de worsteling om deze zielen zo onvermoeibaar.

Als de tegenstander nu een plan voorbereidt om de mensen in groepen te gronde te richten en als er om dit voornemen uit te voeren een systematisch omvormen van goddelijke wetten nagestreefd wordt, dan ondergaat ieder die zoiets nastreeft, onvermijdelijk het gericht van God. Want zijn handelen is te verafschuwen omdat het niet alleen de ondergang van zijn eigen ziel betreft, maar omdat hij ernaar streeft vele duizenden op een verkeerde weg te trekken en omdat hij een handelen naar de wil van God volledig uitsluit.

Want alles is onderworpen aan de eeuwige Schepper en Hij zal op het juiste moment ook diegenen ter verantwoording weten te roepen die ondergeschikt zijn aan de vijandige macht en zich aanmaten de geest van de mens volledig verkeerd te beïnvloeden. Daarom moet God in Zijn genade de mensen buitengewone middelen geven en Hij moet door bewijzen van zeldzame aard eerst een helder beeld geven van de eigenlijke bestemming van de mensen.

Doch de liefde van de Heer zal nooit ophouden en ze vindt altijd de zielen die naar de Heer toegewend zijn of in hun hart nog niet het juiste begrip gevonden hebben, maar toch bereidwillig zijn zich aan een hoger wezen te onderwerpen. De Heer begeleidt hen liefdevol totdat ze Hem herkend hebben. Hij laat hen geen schade lijden want Zijn liefde en goedheid duren eeuwig.

Amen