Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0386
23 april 1938

Voorspelling - Wet - Taak op aarde - Leer van Christus

Binnen enkele maanden gaat voor jullie de openbaring in vervulling dat zich een geest verheft die tegen Gods geest wil getuigen. En als hij de woorden zal neerzetten zoals het in de bijbel wordt gezegd, dan zullen jullie daaraan herkennen dat er voorbijgegaan zal worden aan al het oude en in dezelfde geest, d.w.z. achter dezelfde woorden, iets nieuws zal ontstaan dat de mensen echter niet door God is ingegeven, maar door de tegenstander om hen te gronde te richten.

In deze tijd zullen vele mensenkinderen zich in gewetensnood afvragen hoe ze zich wel tot alles moeten verhouden. Dan gaat de ernstige vermaning naar jullie allen uit: Maak jullie niet los van het geloof in de Heer Jezus Christus. Hij alleen zal jullie de juiste weg wijzen. Als jullie Zijn leringen aannemen en bereid zijn, Zijn naam luid te bekennen, dan zal jullie door de andere macht geen haar gekrenkt kunnen worden, want de Heer beschermt de zijnen. Alleen het ware geloof geeft jullie de juiste kracht en sterkte. En zoek deze kracht waar al het heil vandaan komt, hoog boven het heelal.

Jullie zullen het heil van de ziel niet in aardse wetten vinden. Wie alleen voor de aarde werkt, verzuimt de belangrijkste opdracht te vervullen. Alleen het navolgen van de leer van Christus is de opgave die jullie gesteld werd voor de periode van jullie leven. Als jullie nu meer oog hebben voor de wereldlijke wetten en als jullie in de eerste plaats aan deze wetten proberen te voldoen, dan gaat de genadetijd die jullie tot rijpheid van de ziel werd gegeven, snel voorbij in nutteloze arbeid. Jullie zullen weliswaar je aardse opdracht nakomen, maar met welk nut? Waar zal dan de zegen rusten, die toch alleen de hemelse Vader jullie kan schenken?

De aardse macht kan echter niets vervullen van wat ze jullie ook ooit belooft, als haar de zegen van boven niet wordt gegeven. En hoe kan de hemelse Vader zich ontfermen over een aangelegenheid die helemaal niet volgens Zijn wil is? Hoe kan iets voor de mensen een goede uitwerking hebben, wanneer het tegen de geboden gericht is die door God gegeven zijn, wanneer een leer afgewezen wordt die duizenden jaren, generaties lang, in haar zuiverheid bewaard moet worden?

Jezus Christus kwam op de wereld om de mensheid te verlossen. Het verlossingswerk duurt voort en duurt tot in alle eeuwigheid. De mensheid wil echter wat tot dan toe was, ongeldig maken. Ze wil zich van deze leer afkeren en ze wil op basis van wereldlijke opvattingen een nieuwe leer vormen die totaal niet meer gelijk is aan wat door Christus aan de mensheid gegeven werd. Hoe systematischer zo een leer opgebouwd is en hoe verstandiger ze aan de mensen voorgelegd wordt, des te minder basis ze zal hebben. Want de Heer wil niet dat zulke autoriteiten zich met de verbetering van een leer bezighouden die als werk van God veel edeler is. En Hij wil niet dat dit door iets werelds vervangen wordt dat beter aan de eisen van de mensen voldoet.

Bijgevolg zal de nieuwe leer die mensenwerk is, volledig afwijken van het ware woord. En haar ontwikkeling zal hetzelfde zijn als die van wereldlijke maatregelen. Ze zal ontstaan, ze zal veranderd en zogenaamd verbeterd worden en ze zal ten slotte instorten. Want zo vergaat het elke leer die niet van God komt, en dus ook nooit onder de goddelijke zegen kan staan. Want alleen de zuivere leer van Christus kan duizenden jaren lang bewaard blijven. En ook al is er sprake van zogenaamde dwalingen, deze zijn slechts op een verkeerd begrip en een verkeerde uitleg terug te voeren. Toch zal ze steeds dezelfde blijven en ook door zulke hervorming niet uit de wereld verwijderd kunnen worden.

Want de mensen vergeten één ding: dat een werk van God niet naar believen weggedaan kan worden, maar dat het zich in alle tijden handhaaft en onveranderd door elke strijd geleid wordt en eeuwig onveranderd blijft bestaan. Want Gods werken kunnen niet verbeterd worden. Wanneer mensen dit nastreven, zijn ze in grote dwaling verstrikt. Want het geloof tegen Gods geboden te kunnen optreden, is reeds een volledig verkeerde gedachte die alleen de tegenstander de mensen kan ingeven, maar die nooit uitvoerbaar zal zijn.

Gods woord, de leer van Christus, blijft in alle eeuwigheid onaantastbaar en mensen kunnen nooit ofte nimmer vernietigend ingrijpen zonder hun ziel te schaden. Let daarom op de tekenen van boven die niet bedriegen en die jullie de wil van de Heer te kennen geven. Volg deze opdat jullie behoed worden voor ongeloof en opdat jullie je steeds inniger naar de leer van Christus toewenden.

Amen