Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0367
6 april 1938

Boodschappen door God zelf gegeven zijn onvernietigbaar

Alles wat het begrip heelal omsluit, is door Gods wijze raadbesluit zo samengevoegd dat het nuttig is voor de ontwikkeling van de afzonderlijke wezens die met vele miljoenen door het heelal zwermen. De meest verheven leringen zijn niet in staat over het scheppingswonder in zijn ganse diepte uitsluitsel te geven. Want waar het natuurlijke denken van de mensen begrensd is, laten wijsheden zich niet onbegrensd overbrengen.

De Heer van de schepping zij dank dat Hij jullie mensen de buitengewone genade geeft een blik te werpen in een deel van de schepping om jullie het wonderbaarlijke werken van de Godheid duidelijk te maken. De zegen van deze openbaringen zal niet uitblijven. Een nieuw fris denken zal de mensen doen opleven. Men zal de oren spitsen en gemakkelijker en duidelijker de goddelijke geest herkennen dan tot nu toe het geval was. De weinige onvernietigbare waarden van deze aard, die God de mensen direct heeft overgebracht, leggen getuigenis af van het goddelijke werkzaam zijn en van de liefde waarmee het hoogste Wezen alle andere wezens in het heelal omgeeft.

Deze werken zullen blijven bestaan, geen menselijk vernietigingswerk zal macht hebben over de boodschappen die God zelf aan Zijn kinderen op aarde heeft gegeven. Laat de tijd erover heengaan en jullie zullen je realiseren hoe wijs al Zijn kinderen geleid worden opdat ze zich met elkaar verbinden en in gezamenlijke werken de wil van de Heer uitvoeren. Alleen zo zal de aarde gereinigd kunnen worden van de leringen die hen verkeerd leiden, maar nooit zal een macht er invloed op hebben, die zich tegen deze woorden verzet. Want zonder toedoen van de Heer zou de wereld een rouwkleed moeten aantrekken. Ze zou in de diepste duisternis ondergaan en grenzeloos zielenleed zou de kinderen der aarde overvallen, wanneer de Heer zich niet in Zijn grenzeloze liefde over hen zou ontfermen en er door steeds weer nieuwe gebeurtenissen een weg zou worden geschapen die vanuit al dit zielenleed opnieuw naar lichtvolle wegen zou voeren.

Met de kennisname van Zijn woord verlaten jullie de duisternis, want door het woord dat jullie in goede wil opnemen, zal jullie zo veel kracht gegeven worden, dat jullie van nu af aan voortdurend om de genade zullen worstelen en bidden. En dan bevrijdt jullie ziel zich steeds meer uit haar boeien. Ze wordt licht en helder. Ze herkent en neemt in dankbare vreugde alles aan wat haar ter sterking en ontwikkeling geboden wordt. En dan is de grote nood overwonnen. De weg naar de Vader is geëffend en Zijn liefde trekt de ziel voor eeuwig naar zich toe in Zijn vaderhuis.

Amen