Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0329
12 maart 1938

Woorden van troost van de Vader - Boekenverbod

Wie steeds in mijn nabijheid getrokken wordt, die blijft in Mij en Ik in hem. En wie voortaan mijn geboden houdt, die zal in eeuwigheid niet sterven. Want Ik ben het die hem uit de slaap wekt en hem thuis haalt, in mijn rijk. En voeg je dan naar de door Mij geschapen wereldordening, mijn kind, en breng je huidige leven niet ten offer aan de wereld die je dreigt te vernietigen en je opnieuw zou willen vangen als je niet de verzoeking weerstaat waarmee je geconfronteerd zult worden. Een stil gebed tot Mij, en Ik ondersteun je, opdat je mijn nabijheid voelt en voortdurend in Mij blijft.

Dit is de mensen steeds geboden en de stem in hun hart wees hen de goede weg. Maar altijd was het verlangen naar aardse lust veel sterker dan de wil tot geestelijke voltooiing. En bijgevolg bleef het Wezen van de Godheid voor hen verborgen. Op elk moment wordt volledige inzet gevraagd, maar nu is het een dringend gebod om alle krachten te verzamelen tegen de vijand van de ziel. Jullie waden nu nog door water dat slechts troebel is, maar weldra zal taaie modder jullie de voortgang bemoeilijken, ja, nagenoeg onmogelijk maken. En help dan allemaal mee aan het werk, want het zal nodig zijn.

Het werk is echter de arbeid aan jullie ziel, want van nu af aan zijn jullie nog maar korte tijd in het volle bezit van jullie krachten en kunnen jullie deze naar eigen goeddunken benutten. Weldra echter zullen jullie belemmeringen van allerlei aard de uitvoering van jullie wil verhinderen. Jullie geraken in een dwangpositie en jullie zullen niet weten welke stem jullie moeten volgen, de stem van buiten of in jullie harten. En jullie zullen je eigen ik geweld moeten aandoen als jullie je willen bevrijden van de duistere invloeden en het gebod van buiten.

Jullie sterkste wapen in de strijd om jullie zielenheil is de zegen van God afsmeken over alles wat jullie beginnen. Dan zal de hemelse Vader jullie uit elk gevaar wegleiden. Iedereen verblijft in de wijsheid van het hart wanneer hij steeds zijn gedachten naar boven richt vanwaar alleen hulp voor jullie kan komen. Dit zal je duidelijk worden op een moment waarop de aardse wil zich in je zal roeren, die je van de weg af wil voeren. Let dan op dat je niet struikelt, mijn kind. De vreugden op aarde zijn weliswaar veelvuldig, maar ze wegen geen van allen op tegen de innerlijke vrede van de ziel die zeker gesteld is voor het kind van God, dat slechts naar Mij verlangt.

Rondom jou en in jou moet alleen heersen wat van God is. En alleen mijn geest moet in je hart binnendringen en wat van buiten komt, ontvlucht dat. Diep in je hart leeft de goddelijke vonk van mijn liefde op tot een steeds fellere vlam. En wat Ik eenmaal aangestoken heb, laat Ik nooit weer uitdoven. Alle bestaan en worden is afhankelijk van mijn liefde. Waar deze liefde ontbreekt, kan niets ontstaan. Want de ordenende kracht die uit de goddelijkheid stroomt, wordt wijselijk slechts daar opgezogen, waar het wezen naar een innige verbinding met Mij gestreefd heeft. En dus volgt daaruit dat een voortdurende vereniging met Mij ook voor jou zo zegenrijk moet zijn, dat je angstige, bezorgde hart beschermd is tegen elke boze invloed.

Jullie leven immers om voor jullie zielenheil te strijden. En als jullie strijden met vertrouwen op Mij en als jullie in elke zielennood toevlucht nemen tot mijn liefde, dan zullen jullie zegevieren. Want Ik laat deze strijd tegen jullie alleen maar toe, opdat jullie sterk worden. Jullie moeten jezelf ontwikkelen en jullie mogen nooit vergeten dat Ik alleen maar wacht op jullie roep om jullie te kunnen verlossen. Maar wie zich in vol geloof en vertrouwen tot Mij wendt, hoeft nooit de moed te verliezen. Hij heeft aan Mij met elke gedachte zijn hart gewijd en leeft zo in mijn genade.

Mijn kind, luister nu aandachtig in de geest naar mijn woorden: wat je in schrift en in druk bekend wordt gemaakt, ontvang je evenzo als van Mij uitgegaan en je maakt je daardoor een weten eigen dat je natuurlijke begaafdheid ver overtreft. Zo wordt voor je zintuigen langzaam een beeld ontsloten dat in volle overeenstemming is met dat wat door de goddelijke Schepper in het heelal werd geschapen.

En toch zal het verdere leven je nog veel gelegenheden brengen, waarbij jij je zult afvragen waarom de wil van de Schepper het toegelaten heeft dat deze geestelijke werken die door Mij aan de mensen zijn gegeven, door een verbod van deze mensen afgenomen werden. Ook dit geschiedde volgens een wijs plan. Wie onder jullie mensen ernaar hongert en verkwikking verlangt, die zal dit weliswaar geboden worden. Maar wie gelooft, mijn werken te kunnen vernietigen, die zal ze opnieuw zien ontstaan. Want mijn krachten heersen overal en waar Ik het wil, daar zullen ook door het verbod geen grenzen worden gesteld. Want degenen die er behoefte aan hebben, zullen zulk een verkwikking wel weten te vinden, aangezien het mijn wil is.

Zo herken je steeds meer dat Ik met mijn liefde in jullie midden ben en dat Ik elk hartje leid, opdat het Mij vindt en in eeuwigheid bij Mij blijft.

Amen