Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0327
10 maart 1938

Openbaring van de Heer zelf

In Gods naam zal je een onvergelijkelijk gebeuren in een nieuwe vorm geopenbaard worden. En alles wat rondom je is, is ondergeschikt aan de wil van de Heer. En waar de krachten van de goddelijke geest zich voortdurend over een kind van God uitgieten, daar zal de Heer zich zelf openbaren. En dan zal in het hart van het kind de gave aanwezig zijn om zonder moeilijkheden en belemmeringen het zuivere woord van God te verkondigen, want in hem en door hem spreekt de Heer zelf. Zijn verlangen is het verlangen van de Heer en zo zal een kind van God in ware gelukzaligheid van het hart slechts de wil van de Heer uitvoeren. Het zal door zijn liefde voor de Heer ook in liefde werken en over de aarde gaan tot zegen van degenen aan wie Gods woord beloofd is.

De Heer eist dat jullie je leven inzetten, maar geeft jullie oneindig meer wanneer jullie Zijn eis inwilligen. Ter wille van zulke dingen die zonder jullie toedoen voortaan naar een levend geloof zullen verwijzen - die jullie wel doen, maar niet uit eigen kracht, maar als werktuigen die de goddelijke wil en de goddelijke kracht uitvoeren - zulke dingen moeten jullie als hogere Macht aanvaarden. En al kunnen jullie ze niet menselijk verklaren, toch moet jullie een licht opgaan. En dit wil de Heer bereiken, opdat jullie beginnen te leven. Het leven dat jullie opwaarts zal voeren. Alle geestelijke drijfveren zullen in jullie gewekt worden. De dagen zullen voor jullie niet zonder vrede en vreugde voorbijgaan, maar jullie zullen nu pas het ware geluk en innerlijke vrede leren kennen. Jullie zullen ook leren inzien hoe oppervlakkig de aardse goederen zijn en hoe leeg ze jullie ziel laten.

Als jullie van het aardse plezier willen genieten, dan blijven jullie steeds aan de andere zijde van jullie bestemming. Jullie kunnen niet in regionen doordringen die slechts dan voor jullie geopend zijn wanneer jullie de eeuwige Godheid zoeken. Want deze is op aarde niet te vinden te midden van het bruisende vermaak, te midden van lust en zonde. Als jullie ziel naar waarheid en geestelijke ontwikkeling verlangt, dan lokt de glans en het oogverblindende van de wereld jullie nooit meer. Dan keren jullie dit bereidwillig de rug toe en kijken jullie omhoog naar de oneindigheid. Want van daaruit komt voor jullie de opheldering. En op een moment van eenzaamheid ervaren jullie de genade van de Heer voor jullie. Wat door de goddelijke helderheid gegrepen is, kan moeilijk opnieuw terug naar de duisternis van de onwetendheid. En een onvatbaar verlangen naar licht zal de ziel nu aandrijven en daar zal ook de overwinning zijn voor jullie, die dan in de naam van de Heer helpend zullen ingrijpen.

De Heer zal zich zelf openbaren om de mensen deze weg te tonen en in hen een geestelijk lichtje aan te steken. En het zal een verbazen en verwonderen zijn. Hij zal aan de ziel van menig aards kind rammelen, want Zijn erbarmen en Zijn liefde zijn zo groot dat Hij overal wil aankloppen opdat de deuren van de harten voor Hem geopend worden.

Amen