Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0260
16 januari 1938

Afzonderen van de wereld

Een zonnige inborst verhoogt de kracht van de geest en met je inspanningen zal het lukken door het hemelsblauw het licht van de zon te aanschouwen, ook als duistere wolken je op dit moment nog overschaduwen. Elke geest die zich afzondert van wereldlijke onderneming en die zich naar de lichte hoogte omhoog heft, zal zijn kracht voelen groeien en hij herkent daarin de inwerking van het goddelijke licht. Er zijn in het bestaan weliswaar dagen die niet stralend helder zijn, maar ook in dit stadium kan de mens voor zijn ziel iets buitengewoons presteren, wanneer hij de kracht van boven vraagt.

Want voor velen is juist deze tijd nodig, waar de mens vol ontevredenheid tegenover de wereldse bedrijvigheid staat. Als hij zich vanuit dergelijke lichamelijke noden kan redden en naar de geestelijke regionen brengen, dan schijnt de zon vandaar met haar stralen op hem en dan voltrekt zich een geestelijk ontwaken. Want tot dan toe sliep de ziel. Ze bevond zich in een bewusteloze toestand en de verwarmende stralen van de geestelijke zon wekten haar pas tot leven. De Heer heeft er Zijn licht laten schijnen, opdat het de weg zou wijzen aan een dwalend mensenkind. Er is voor dit kind voortaan geen zielennood meer, als het steeds in de straal van dit licht blijft. En dit kan het op elk moment, als het slechts de Vader van harte om de genade van het inzicht vraagt. Neem deze woorden in acht: verlies nooit de verbinding met de Heer en Heiland, dan verliezen jullie ook nooit meer jezelf.

Om je honger te stillen, zul je heilzame woorden ontvangen. Jullie allen die in het geloof staan, maak je geen zorgen over wat jullie overkomt. Laat de Heer in jullie ontwaken, laat Hem in jullie hart wonen en jullie zullen van elke nood ontheven zijn. Als jullie in de Heer blijven, laat de Heer de zijnen niet ondergaan, want jullie zijn een deel van Hem die jullie schiep. Daarom verkwikt Hij met Zijn genade de zwakken en troost Hij de moedelozen. Hij staat de zijnen bij waar de boze jullie bedreigt. Als jullie de Heer slechts een beetje liefde toedragen, zal Hij jullie zegenen en alle kracht van de tegenstander aan jullie zal afsterven. Want dat wat jullie probeert te vernietigen, zal ten prooi vallen aan de vlammen. Toch moeten jullie nu en altijd geloven en dan hoeven jullie ook niet de moed te verliezen, want God helpt jullie in eeuwigheid.

Amen