Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0244
2 januari 1938

Ontvangen met eigen kracht - zonder vreemde inwerking

Mijn lief kind, steeds wanneer mijn woord je vergezelt, ben je beschermd tegen alle dwaling. Zie, het komt er alleen op aan, hoe je ziel de inhoud opneemt. Wanneer Ik je mijn boden zend, dan onderwijzen ze je in opdracht van Mij en je mag op geen enkele manier onrustig worden. Daarom gaf Ik je tot nu toe, opdat je geestelijke kennis zou toenemen, opdat je gelooft. Jouw wil om Mij te dienen stelt je in staat boodschappen te ontvangen die overeenkomen met de leringen van mijn dienaren op aarde.

Tussen de vele gemeenten is het een voortdurende strijd over de enige waarachtigheid. Ieder gelooft met de wil van de Heer in overeenstemming te zijn, ofschoon ze alleen maar hun eigen verdedigen en zich vijandig opstellen tegenover al het andere. En dat is achteruitgang voor jullie mensen. Waarom willen jullie niet begrijpen dat jullie toch allemaal tot de Vader zullen komen wanneer jullie verenigd zijn in mijn naam? En daarom geef Ik de mijnen opnieuw de leringen en wie deze aanneemt zal juist handelen. Want ze botsen immers niet met de leringen die iedere gemeente voor zichzelf opeist.

Mijn kind, aangezien de openbaring jou ten deel viel, aangezien de genade je geschonken wordt mijn woorden te ontvangen, volhard dan hierin en wijk niet af van deze weg. Het geeft je oneindig veel meer, je wordt beschermd en je kunt je zonder zorgen aan alles overgeven. Je staat onder de bescherming van je geestelijke vrienden en je loopt geen gevaar door de beïnvloeding van andere krachten vergissingen in je geschriften aan te brengen. Daarom zegen Ik je arbeid en sta je bij en zodra je Mij roept, stroomt mijn genade je toe. Want mijn dienaren moeten bereidwillig zijn en hun handelen alleen door Mij laten sturen. En als Ik je op aarde in verbinding breng met andere krachten, dan zul je hierdoor slechts moeten leren onderscheiden dat Ik iedereen andere opgaven heb gegeven en je zult je daardoor bewust worden van de aard en de omvang van je opgave.

Want mijn leer die Ik door jou verkondigen wil, moet rein en helder zijn. En ook jouw denken moet rein en helder blijven, zonder invloeden van andere krachten, opdat je schrijven een volledig geestelijk product is dat je in liefde van boven gegeven is. Blijf daarom steeds in mijn zegen, in mijn wil. Leg alles vol vertrouwen in de handen van de hemelse Vader. Kwam de opdracht je toe de woorden van de Heer te ontvangen, zo zal je ook de kracht gegeven worden om de geestelijke boodschappen van de Heer alleen vanuit jezelf neer te schrijven, want je zou twijfelen aan alle woorden die je onder de inwerking van andere krachten zouden willen toekomen.

Zie, mijn kind, je zult veel dieper en inniger geloven en je zult mijn zegen gewaarworden zolang je Mij je hart aanbiedt. Het is een onnoemelijke genade om de woorden van de Heer te mogen ontvangen en later zul je begrijpen waarom Ik je heb uitgekozen en je deze opdracht heb gegeven. Ontvang in zuiverheid van ziel verder het woord van God. Hoe inniger je verlangt, des te mooiere en diepere wijsheden Ik voor je gereed houd. Want "zoals jullie vragen, zal jullie gegeven worden". En keer je nu vol gelovig vertrouwen naar de hemelse Vader toe, Zijn zegen vergezelt je en Zijn liefde voert je juist.

Amen