Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0243
31 december 1937

Denk aan de dood

De Heer zal alles vernietigen wat tegen Hem is en wie in de Heer vertoeft, zal verrijzen. Mijn lief kind, het is de wil van de Heer dat aan jou - jij die op aarde in de Heer wandelt - gegeven wordt, nu en altijd. Want Zijn woord moet op aarde opnieuw onderwezen worden, zoals de Heer het jullie geeft. De mensheid mag in het geloof niet wankel worden. Ze moet teruggevoerd worden naar de zuivere leer van Christus. En er zullen jullie wegen worden gewezen die jullie niet alleen zouden kunnen gaan, maar door God geleid zullen jullie alle hindernissen overwinnen.

Zie, de Heer drukt je op het hart Zijn lijden indachtig alles op je te nemen wat Hij je oplegt en waartoe Hij je ook bestemd heeft. Hij zal je steeds terzijde staan en in elke nood zul je Zijn nabijheid voelen en nooit verlaten zijn. Maar worstel je naar een vast vertrouwen op God, dan zal alles gemakkelijk voor je worden en uit liefde tot de Heiland zul je sterk zijn en alles geduldig kunnen verdragen. Zijn goddelijke liefde biedt je een zekere bescherming, ook al lijkt het af en toe alsof het onheil je bedreigt, je bent toch zo trouw geborgen onder Zijn hoede dat je niet bang hoeft te zijn. Strijd en bid daarom onophoudelijk voor een vast geloof en een diep vertrouwen op God, opdat je weerstand kunt bieden aan alles wat je van buiten bedreigt.

En ontvang vandaag in vol vertrouwen:
Denk aan de dood. Deze gedachte mag je nooit aan het schrikken maken. Want jullie kunnen voor jezelf het uur van de dood omvormen tot enorme gelukzaligheid, wanneer het voor jullie slechts een overgang betekent van dit leven naar een stralend lichtend hiernamaals. Wat hebben jullie dan te vrezen? Jullie laten al het leed van de aarde achter en gaan een rijk binnen waar alle lasten van jullie afgenomen zijn en voor jullie een eeuwig leven gereedgemaakt is in de nabijheid van de Heiland. Maar wee jullie, wanneer het uur van de dood voor jullie niet de verlossing uit de aardse pijn betekent. Wanneer jullie het aardse dal slechts verlaten om in de duisternis te dwalen, belast met jullie aardse schuld, en jullie onbekwaam zijn je uit deze duisternis te verlossen.

Laat jullie daarom waarschuwen voordat dit uur gekomen is. Gedenk het uur en laat het jullie duidelijk worden dat alleen jullie je deze - zoals elke - toestand scheppen op aarde, dat jullie levenswandel op aarde doorslaggevend is of voor jullie het uur van de dood een poort tot eeuwige zaligheid is of de ingang in de duisternis. Bedenk hoeveel moeilijker het dan voor jullie zal zijn om je naar het licht toe te wenden en hoeveel mogelijkheid jullie nu nog op aarde hebben om gemakkelijk de toestand te bereiken waardoor jullie een zalig sterven ten deel valt.

En als jullie er eenmaal over nadenken dat jullie toch niet weten hoe lang de tijd is die jullie op aarde nog gegeven is, wees de hemelse Vader dan dankbaar voor elke waarschuwing die Hij jullie uit overgrote liefde steeds weer laat toekomen door Zijn boden. Bedenk dit en span je in. Streef alleen maar onophoudelijk naar het doel, het aardse leven zo te leven dat het nuttig is voor de ziel. En wandel zo op aarde dat jullie elk uur bereid zijn door de Vader weggeroepen te worden.

Jullie gaan binnen in een nieuw leven. Zorg ervoor dat dit leven voor jullie in hemelse schoonheid straalt, dat jullie alles wat de Vader jullie in eeuwigheid bereid heeft, mogen ontvangen uit de hand van de Vader. Maar wee wanneer jullie het aardse leven verruilen voor een bestaan in het hiernamaals waarvoor het jullie oneindige inspanning kost om het te verlaten en waar jullie in lijden en zelfkwellingen berouwvol denken aan de onbenutte tijd op aarde. Neem daarom de vermaningen die jullie gezonden worden, in acht en houd steeds de dood in gedachten die jullie elk uur kan overvallen. En smeek de Vader innig dat Hij zich moge erbarmen en jullie het inzicht stuurt voor het te laat is, en Hij zal jullie verhoren.

Amen