Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0241
29 december 1937

Aan Zijn zegen is alles gelegen

En wederom willen we je openbaren naar de wil van de Heer: Jullie allen die op aarde wandelen, moeten in Zijn naam eensgezind zijn. En jullie zullen ontvangen zoals voorheen. Aan ieder zal naar behoefte geboden worden, want de Vader weet waar er iets ontbreekt en Hij is een liefdevolle, zorgzame Vader voor Zijn kinderen. En daarom luister:

Aan Zijn zegen is alles gelegen. Willen jullie goed tot deze woorden doordringen, dan zal de Vader jullie een gelijkenis geven. Want het is Zijn streven Zijn woorden diep in jullie hart te schrijven. Een vader heeft zijn kind met zijn zegen vrijgelaten en zo gaat dit kind zijn weg, steeds met het gevoel dat de liefde van de vader hem begeleidt. En in alle ellende is het daarom niet verlaten. Jullie allen die de hemelse Vader om Zijn zegen vragen, hebben eveneens deel aan Zijn grote liefde. Want als de Vader jullie zegent, geeft Hij jullie ook alles wat jullie nodig hebben. En vraag daarom voortdurend aan de Vader in de hemel dat Hij jullie zegent en jullie zullen in rijkdom door het leven gaan.

Het zal jullie aan niets ontbreken wat nuttig is voor jullie zielenheil. En elke dag zal op zodanige wijze voorbijgaan dat jullie de liefde van de Heer gewaarworden en jullie je in deze liefde geborgen voelen. En wanneer de aardse moeilijkheden jullie dan bedrukken, wanneer jullie aards leed te dragen krijgen, dan zal dit jullie niet afschrikken, want de zegen van de Vader beschermt jullie tegen alle kwaad. Jullie ziel komt onbeschadigd uit deze sombere aardse dagen tevoorschijn en zal helder licht uitstralen, ook in de donkere dagen op aarde die jullie slechts voor de ontwikkeling van de ziel toegezonden zijn.

Als jullie de zegen van de Vader vragen, dan groeit daaruit voor jullie een onvermoede overvloed aan genade. Want jullie ontvangen voortdurend de kracht om aan jezelf te werken en nooit zal dit werken zonder resultaat zijn, maar het zal jullie dichter bij jullie doel brengen. Jullie zullen jezelf vervolmaken en de weg door het aardse leven gaan zoals het jullie opgave is. Gods zegen vragen betekent om Zijn liefde vragen en deze zal jullie nu en altijd gegeven worden.

Amen