Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0232
20 december 1937

Ludendorffs dood

"Aan hun vruchten zullen jullie hen herkennen." Mijn lief kind, wanneer je wil goed is, moet je ook de innerlijke stem horen die je vermaant. Het valt je niet altijd gemakkelijk, maar steeds aan jezelf arbeiden brengt je bij het doel. Alle verzoekingen ten spijt moet het je lukken om je in liefde naar al het geschapene toe te keren. Laat het aan de Vader over om te beoordelen wie het verdient en wie niet. Je moet in Zijn zegen vertoeven en het zal je nooit berouwen. Maar je moet steeds rein van hart blijven en als dit je zwaar valt, bid dan. Jullie mensen weten immers niet hoe gemakkelijk jullie kunnen vallen. Rondom jullie ligt het boze steeds op de loer en het probeert jullie denken binnen te dringen. En dan wordt de mens heen en weer geslingerd en hij verliest gemakkelijk de verbondenheid met God. Ontferm jullie over elk wezen en vertrouw het aan jullie hemelse Vader toe, opdat ook Hij zich ontfermt. De schuld is groot, maar Gods liefde is groter.

Zie, mijn kind, we drukken je dit op het hart, opdat jij je vrijmaakt van de gedachte dat jullie oordeel het juiste is. Wie in geloof aan God zijn leven heeft beëindigd, heeft ook recht op de erbarmende liefde van de Vader. En weten jullie of God niet binnengedrongen is in het hart? Zie, de Vader zorgt onophoudelijk voor de kinderen van de aarde. Het is volgens Zijn wil wanneer zij hun leven voltooien en de liefde van de hemel vecht tot op het laatste voor elke ziel. Wie zich op het laatst nog aan de bescherming van de Heer toevertrouwt, ontvangt Zijn zegen. Schenken daarom ook jullie je goede wil aan de Heer en bid voor elkaar. En jullie zullen zegenrijk uit de strijd met de tegenstander tevoorschijn komen.

Denk aan de woorden van de Heer: wat jullie aan de geringste van mijn broeders doen, dat hebben jullie aan Mij gedaan. En als jullie jezelf kunnen overwinnen om jullie vijanden lief te hebben, dan schenken jullie deze liefde aan jullie Heer en Heiland. Want het is Zijn wil dat jullie elkaar liefhebben en de Heer kijkt in jullie hart. Zonder aanzien des persoons moeten jullie de arme zielen gedenken. Jullie moeten hen de genade van het gebed geven. Jullie moeten het aan de Vader overlaten om recht te spreken. Alleen de tegenstander zelf kan volledig afstand nemen. Want God is liefde en zolang de Heer Zijn kinderen op aarde laat wandelen, zolang is het kind van de aarde de mogelijkheid gegeven om tot inzicht te komen.

Menige strijd met de vijandelijke machten lijkt weliswaar eindeloos, maar de kracht van de liefde is sterker. Daarom heeft God het in Zijn liefde wijs beschikt dat de mens in het uur van de dood zijn gedachten terugvoert naar zijn jeugd en zijn kindertijd en de indrukken hiervan verlichten vaak bliksemsnel de geest. Hij realiseert zich het werken van de Godheid en als hij het aardse leven met dit besef verlaat, is hij niet reddeloos aan de boze machten overgeleverd. Laat deze ziel daarom niet zonder liefde. Laat haar geen gebrek lijden, want ze lijdt toch al vreselijk zodra ze zich van haar positie bewust is. De Heer zal je kracht geven om jezelf te overwinnen.

Amen