Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0224
12 december 1937

Gods middel tot inzicht (Voortzetting van 223)

In elke kennisgeving is je door de hemelse Vader een antwoord gegeven op je smeken. De liefde van de Vader bedenkt elk van Zijn kinderen naar Zijn goeddunken. Het schoonste en meest waardevolle doel dat jij je in het leven hier op aarde stelt, is het eeuwige leven te verwerven. Voor jou - verlicht door Zijn genade - kan geen enkele duisternis de weg naar boven overschaduwen. In helder licht voert de Heer je over alle hindernissen heen, omhoog tot Hem. In onafgebroken arbeid zal het leven aan je voorbijgaan en zul je het aardse leven inruilen voor het leven in het hiernamaals. Dus leen ons ook vandaag je oor, opdat de woorden van de Heiland je toekomen:

De mensen staan vaak achteloos tegenover het moment dat beslissend kan zijn voor hun gehele werkzaamheid in de periode op aarde. In het leven zijn de mensen weliswaar vaak gelegenheden gegeven waar ze aangemaand worden de brede weg te verlaten om via de smalle, moeizame weg de hoogte te bereiken. Ze geven echter weinig gehoor aan de innerlijke stem, totdat hen steeds ernstigere verwijzingen naar de eeuwigheid gegeven worden. Als men deze nu maar niet onbenut voorbij zou laten gaan - zichzelf tot zegen. Het is de wil van de Vader dat de aardse kinderen steeds weer gewaarschuwd worden. Met een onvermoeibaar geduld wil de Heer hulp brengen aan alle armen die in verblindheid door het leven gaan.

Waar de Vader in Zijn liefde zo om Zijn kinderen bezorgd is, is het voor jullie toch zo gemakkelijk de waarschuwende roep te horen die Hij laat klinken. Zijn erbarmen is onafgebroken op Zijn kinderen op aarde gericht. En Hij grijpt naar de meest zeldzame middelen om hun Zijn wil bekend te maken. Oh, luister toch naar de Stem die alleen maar liefde in zich draagt voor jullie, Zijn schepselen. Volg haar gewillig!

(Onderbreking)