Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0208
29 november 1937

Ontwaken uit de nacht - Voorbeeld - Verwijzing naar werkzaamheden

Geprezen zij de naam des Heren voor altijd en in eeuwigheid. Ontwaak uit de slaap, jullie allen voor wie het geestelijk nog nacht is. De eerste tekenen van de aanbrekende dag dienen zich reeds aan en de stem van de Vader klinkt. En waar men haar zal horen, daar zal een lichte vrees het hart bevangen. En wie geen gevolg geeft aan deze stem zal reddeloos verloren zijn. Als de eerste stralen van de morgenzon in de duisternis doorbreken, dan is het tijd dat iedereen zich naar het licht toewendt. Want degene die Zijn macht wilde verloochenen zal beven, en hij die zich machtig waande, zal sidderen. Want niemand zal van zichzelf kunnen zeggen: "De Heer geeft Zijn genade aan de deemoedige". Want niemand van al degenen die Hem vandaag verloochenen, kent de deemoed.

De wil om te heersen is oersterk. En zichzelf in dit bewustzijn te onderwerpen - dat is het waartegen ze zich innerlijk zo lang verzetten, totdat de hogere macht echter een einde zal maken aan hun manier van doen. De Heer geeft in Zijn grootheid en goedheid zo vaak bewijzen van Zijn macht en Zijn werken, maar hoe verblind zijn de mensen. Ze slaan geen acht op de vingerwijzing die de Heer zendt om hen te waarschuwen. Het wordt voor hen allemaal alledaags. Ze houden ogen en oren gesloten en tasten zoals blinden steeds verder in het donker, totdat de Heer zich zelf zal aandienen. Dan zal het verschrikkelijk zijn.

Breng de Heer elk offer, zodat je in Zijn genade vertoeft. Er zijn er zo velen die je vertrouwend zullen volgen. Voor hen moet je een lichtend voorbeeld zijn in liefde en trouw aan de Heer. Er gaan veel boodschappers door het land. Overal waar ze gezaaid hebben, blijft een zaadje achter en dit zaadje zal groeien. En door de zorg van de dienaren van de Heiland zal het zich uitbreiden en eens vruchten dragen, wanneer de tijd gekomen is. Zo moeten jullie overal in liefde het geloof onderhouden. Jullie moeten de mensen attent maken op de dag der verschrikking, zodat ze niet blind hun ongeluk, het ongeluk van de ziel, binnengaan. En waar jullie van boven onderwezen werden, kom daar samen en verenig jullie allen in gebed.

De vorser zal het binnendringen in de goddelijke waarheden altijd geweigerd blijven. Maar aan het kind van God, wiens hart Jezus toegenegen is en dat in vurige liefde tot Hem bidt, zal inzage in de eeuwige wijsheden toegestaan worden. Het zal door de Heiland zelf onderwezen worden en het zal heldere en zuivere waarheden kunnen ontvangen. En zijn wandelen op aarde zal gezegend zijn, zolang het in de Heer vertoeft.

Je moet je er steeds van bewust blijven dat je in de bescherming van de Heer staat, wanneer je Hem steeds alleen maar liefdevol al je handelen en denken ten offer brengt, wanneer je jezelf vol vertrouwen aan Hem overgeeft en je dienstwillig en deemoedig aan Zijn wil onderwerpt. De Heer zal je in dagen van nood bijstaan en zo moet ook jij diegenen bijstaan die ook in nood om hulp voor hun ziel vragen. De Heer voert je zulke zielen toe en het is jouw opgave steeds te geven zoals jou gegeven werd.

Amen