Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0206
28 november 1937

Boodschappers - Gebed - Aanmaning

De Heer is grootse dingen van plan en je gedachten moeten recht geleid worden. Want alleen zo brengen we Gods wil tot uitdrukking, doordat we onophoudelijk aan allen geven die bereid zijn Gods leer te horen. De Heer laat Zijn boodschappers in nijvere arbeid door het aardse dal gaan. Waar zich er ook een aards kind bevindt dat in liefde tot de Heer ontvankelijk is voor Zijn leer, daar mag dit kind zich in de genade Gods verheugen en mag het Hem reeds op aarde dienen in liefdeswerk aan onwetende, dwalende broeders en zusters.

In deze tijd van nood, waarin zo menige ziel op aarde wandelt, brengt de Heer via Zijn dienaren zoveel hulp, dat ieder die ernstig naar hulp verlangt, de reddende hand van de Heiland kan vastgrijpen. Door een stil gebed baant zich zijn smeken een weg omhoog naar de Vader. En slechts een beetje vertrouwen dat jullie verhoord worden en vele hulpvaardige wezens leiden jullie opdat jullie aan de nood van jullie ziel ontsnappen, opdat jullie vrij worden van boze invloeden en zonder bedenkingen aannemen wat de Vader voor jullie bereidt en jullie door Zijn boden laat toekomen. Het smeken van wie ernstig wil, wordt verhoord, want de Vader houdt van Zijn kinderen.

Lief kind, verneem wat we jou willen zeggen:
Bedenk dat iedereen bestemd is om in goddelijke verbinding naar zijn doel op aarde te streven, opnieuw één te worden met de Vader, die hem dit leven op aarde gegeven heeft ter bevordering van zijn geestelijke ontwikkeling. De Heer geeft jullie in liefde te verstaan dit doel, dit streven als belangrijkste in het leven te beschouwen. Niemand van jullie mag er achteloos aan voorbijgaan dat hij zich eens moet rechtvaardigen indien hij zijn leven niet juist benut heeft voor de eeuwigheid. En hoe bitter zal het hem later moeten berouwen en hoe veel zwaarder zal hem het streven naar volmaaktheid in het hiernamaals vallen, wanneer hij, enkel aangewezen op de liefdadigheid van hogere lichtwezens, zichzelf omhoog moet worstelen door onvermoeibare arbeid aan zichzelf. Terwijl jullie op aarde genade na genade kunnen putten, die de Heiland jullie in grote mate toestaat als jullie er maar om vragen. Waarom willen jullie geen moeite doen om deze genade deelachtig te worden? Neem daarom alle leringen aan, die de Heer jullie zendt. Word sterk in geloof, leef in de liefde en bid. Bid onophoudelijk, dan zullen jullie - rijk gezegend - jullie doel in het aardse leven vervullen en dit leven benutten voor de eeuwigheid.

Amen