Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0201
26 november 1937

Woorden van de Heiland - Onweerswolken

Mijn lief kind, aan wat zou Ik me meer gelegen laten liggen, dan om jou voor vergissing te behoeden? In het geloof in Mij moet jij alle woorden opnemen en niets vrezen. Wie onder de mijnen zich beijvert, mijn stem te horen, die wordt te allen tijde een geestelijke bescherming terzijde gesteld, die alle kwaad van hem weghoudt. Verlang er dus maar verder naar de wijsheid Gods te vernemen en schuw geen moeite om haar te ontvangen. Weliswaar proberen duizenden door te dringen in het voor hen gesloten gebied, maar zij willen het slechts wetenschappelijk doorgronden en niet diep in het hart beleven. En wanneer de bede om verlichting niet uit het binnenste van hun hart komt, dan blijft het inzicht ver weg.

Maar de mijnen wil Ik het inzicht geven en Ik wil tot hun harten spreken. Mijn lief kind, onnoemelijke verrukking is voor jou bereid. En het leed van de aarde is slechts de ladder naar deze, jou toegedachte gelukzaligheid. En Ik leid al mijn kinderen volgens een wijs plan. Juist daar, waar jullie dreigen te falen, moet Ik jullie laten strijden, zodat jullie jezelf overwinnen, zodat een ieder uit eigen beweging de Vader zoekt. Maar Ik sta jullie altijd bij met mijn genade. Geef daarom de moed niet op wanneer het je moeilijk lijkt, maar laat steeds je gedachten doorklinken in het gebed: "Lieve Heiland, wees mij nabij met Uw liefde en genade."

Wanneer onweerswolken jullie geestelijke horizon bedreigen, dan zal een ieder van jullie, mijn getrouwen, voor de opgave worden geplaatst, stand te houden tegen het dreigende onweer. Want deze wolken vormen zich al, en ze zullen hun schaduw werpen op allen, die bereid zijn Mij te dienen. Op korte afstanden probeert de wereld met al diegenen, die tegen het geestelijke leven willen strijden, ook jullie, die haar zoeken, te hinderen. Jullie zullen worden gedwongen, slechts in alle stilte te werken. Toch moet jullie streven des te serieuzer zijn. Het gaat er immers om, uit de duisternis nog zo velen naar het licht te leiden, die evenals jullie verlangen en Mij om hulp vragen. Jullie zullen ook veel bereiken, doch rest jullie één ding: jullie werken en scheppen met Mij. En wanneer je hart zich angstig naar boven richt, zul je nooit zonder troost gelaten worden.

Neem wat je geboden wordt, en dank de hemelse Vader dagelijks voor Zijn liefde en goedheid.

Amen