Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0190
20 november 1937

Uitwerking op onwetende geestelijke wezens

Bij het wisselen der tijden staat de Heer ons toe jou te onderrichten, wat je vreugde moet schenken.

Velen gaan het land van de Eeuwige binnen, die jij door je streven volkomen anders hebt leren denken. Zachtjes en behoedzaam verschijnen ze in jouw nabijheid en volgen alles wat je doet en denkt. En ook in hen ontstaat langzaam het besef van hun situatie en hun bestemming. Hun gepeins en hun streven is er nu op gericht, zich aan te passen en in verbinding met goede geestelijke wezens te komen. Voor al dezen is jouw werken op aarde al tot zegen geworden. Steeds weer keren ze tot jou terug en aanschouwen vol verbazing de mogelijkheid van jouw verbinding met het hiernamaals. Menigeen zou jou willen uitleggen, hoe jouw bidden en streven op hen ingewerkt heeft. De lichtstraal die van jou uitgaat, zodra onze verbinding tot stand gebracht is, trekt vele arme zielen aan. Ze zijn nog met de aarde verbonden en waar zo'n straal hen bijlicht, daar komen ze samen. Een liefdevolle gedachte, die je tot hen allen richt, geeft hen steeds weer hoop en kracht om aan zich zelf te gaan werken en zich tot de goddelijkheid te wenden vanuit een beginnend besef.

Wat je alleen al aan deze geeft, is oneindig waardevol en tot zegen. Menigeen wil graag voordringen en je zijn zorgen en smeekbedes toevertrouwen, maar de tijd is nu nog niet gekomen. Niet voor hen, en ook jouw rust willen we nog niet verstoren. Wij handelen nu in de geest van de Heer, wanneer wij je slechts dat willen geven, wat bevorderlijk is voor jou en de vrede van je ziel. Maar als je de schare kon zien van hen die jouw inspanning met hoop en vrees volgen, dan zou dat alleen al je ertoe aanzetten, van de gelegenheid tot verbinding met ons gebruik te maken, zo vaak als je kunt.

Konden wij maar heel vaak zo rechtstreeks werken aan de kinderen der aarde. Wat een zegen zou dat brengen! Vol geloof en vertrouwen mag jij je steeds tot ons wenden. Ontelbare zielen zijn evenals wij bang dat je deze weg zou kunnen verlaten. En voor zover wij daartoe de kracht hebben, staan we je allemaal met hulp ter zijde. Daarom kun je vol vertrouwen je werk voortzetten en hoef je niet bang te zijn dat onze bijstand ooit van je zou kunnen worden afgenomen.

De liefde van onze Heer en Heiland is zo onmetelijk. En steeds is Hij erop bedacht, de zijnen verkwikking en kracht te geven op hun pelgrimstocht naar hun ware vaderland.

Amen