Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0189
19 november 1937

Bescherming tegen vergissing - Aanmaning tot gebed

Onvermoeibaar moet jij onze leringen vernemen. Zie, God geeft je overeenkomstig Zijn wil zo, als het bevorderlijk voor je is. Je kunt Zijn woord aan één stuk door vernemen. Zijn liefdevolle onderwijzingen worden je geboden, zolang als je wil juist is en je bereid bent, de Heer te dienen. Maar let er steeds op, dat jij voorts ook voor je geloof vecht, want je zult steeds gemakkelijker opnemen, hoe sterker je geloof is. Overweeg alles wat wij je geven in je hart, en je zult zien, dat je veel kracht ten deel valt wanneer je de leringen pas goed op je laat inwerken.

Het mag je soms toeschijnen, alsof jij je eigen gedachten in het geschrift inbrengt, maar wijs dit steeds van de hand. De bescherming jegens jou laat niet toe, dat je vergissingen maakt bij het schrijven. Dit moeten lessen zijn, voor velen toebereid, en alleen zuivere waarheid moet door jou ontstaan. Pas daarom op voor gedachten, die alleen maar je rust verstoren en ook storend werken op hetgeen wij overbrengen. Er is slechts één ding nodig: dat jij alles in diep geloof in ontvangst neemt. Dat jij geheel en al vertrouwt op je Heiland, die je niet wil laten dwalen, en dat je dankbaar uit Zijn hand alles aanneemt wat je gegeven wordt.

Wees nu bereid en luister: Wederom is uit de Heer een kracht voortgekomen, waarop wij allen grootse hoop vestigen. Heeft je hart eerst eenmaal deelgenomen aan dit grote genadewerk van de hemelse Vader, dan zal het nimmer loslaten. De geneugten van de wereld kunnen zo'n kind niet meer bekoren, want te leven in Gods genade, dagelijks op aarde te wandelen in Zijn licht is onvergelijkelijk meer waardevol. Weldra ontstaat het verlangen, steeds meer binnen te dringen in de geestelijke wereld. En de aardse wereld met haar verleidingen geeft het kind Gods niets meer, wat deze zegeningen evenaart.

En toch vermaant de Vader steeds weer, niet na te laten in gebed. Want alleen door voortdurend gebed wordt steeds weer genade en kracht verworven, en alleen hierdoor kan de mens ten uitvoer brengen en zijn doel bereiken. Wees waakzaam en bid! Opdat jullie niet bezwijken voor de verleider, die onophoudelijk probeert, de mens zich te laten afkeren van het goddelijk streven. En door het gebed zullen jullie steeds al het kwaad om jullie heen afweren en alleen de genade van de Heer deelachtig worden. Blijf daarom in gebed en roep met elke gedachte tot de Vader om hulp, opdat Hij jullie streven wil zegenen en jullie kracht wil geven om te geloven.

Amen